Empire of the Sun üç yıl aradan sonraki ilk uzunçaları Two Vines ile “henüz kepenkleri kapatmadık” mesajı veriyor. Bu onların en iyi albümü değil, ancak Two Vines güçlü electropop kanallarıyla dikkati hak ediyor. Albüm Kritik'te bu hafta Bekir Özgür Aybar, Two Vines albümünü değerlendirdi.

Renkler ve güneş

Müziğinin temelini synthpop ritimlerinden alan Sydney menşeli Empire of the Sun üç yıl aradan sonra tekrar ses veriyor. Luke Steele & Nick Littlemore’un renklere meraklı bu ortak projesi Two Vines adlı yeni albümünü önceki gün yayımladı.

Los Angeles’taki Jim Henson Studios ve Hawaii’de bulunan Island Studios’ta kaydedilen Two Vines’ta toplam on bir şarkı var. İlk sıradaki Before, altı numarada ses veren Way to Go ve son perde To Her Door kaydın öncü üç parçası. Ek olarak High and Low ile albüme adını veren Two Vines’ı da belirtelim. Her iki şarkıda da vokal bir adım öne çıkıyor ve gerideki enstrüman kanallarını yönlendiriyor. Bir pop albümünde şarkıların temelini ritim yerine sözlerden oluşturmak cesaret göstergesidir. Bu riski birkaç şarkı boyunca üstleniyor Two Vines. Özellikle High and Low’un kulağa tanıdık gelen merkez pop etkileşimleri ve sözsel vurguların gücü bu şarkıyı Empire of the Sun’ın yeni dönem hitlerinden biri yapabilir.

Capitol Records aracılığıyla çıkan Two Vines hakkında ekipten Luke Steele “Dinleyen herkes bunun şimdiye dek yaptığımız en iyi albüm olduğunu söylüyor. Bense buna pek aldırmıyorum. Çünkü insanlar her yeni albüm döneminde böyle konuşurlar ” yorumunda bulunuyor. Steele bu çekincesinde haklı bana kalırsa. Evet, onların en iyi albümünün Two Vines olduğunu söylemek kolay değil. Bundan çok daha iyisini henüz ilk albümleri Walking on a Dream ile yaptılar. Çünkü grubun manifestosu olan We Are the People şarkısı o uzunçalarda yer alır ve bir bakıma We Are the People tek başına Empire of the Sun demektir.

Two Vines ise uzun süren ara dönemin ardından Empire of the Sun’ın “Henüz kepenkleri kapatmıyoruz” mesajını gönderiyor. Detaylı düşünülmüş, kalabalık prodüktör kadrosuyla renkli sound üzerinde yoğun olarak çalışılmış ve her şeyden önce electronicpop merkezinde seyreden sirayet gücü yüksek bir albüm bu. Geçmiş dönemle kıyaslamadan sanki yeni bir ekiple tanışıyormuşçasına dinleyin Two Vines’ı. Çünkü Empire of the Sun’dan sıfır kilometre bir albüm almak başlı başına güzel şey.

3/4