Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, dosya sayısı 100 binin üzerinde olan illerde birden fazla icra dairesi kurulabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Aynı ilde birden fazla icra dairesi kurulabilecek

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, icra daireleri başkanlıklarının kuruluş ve görevleri ile çalışma esasları hakkında yönetmeliğe ilişkin kararlara yer verildi.

Yönetmeliğe göre, yıllık gelen dosya sayısı 100 bin ve üzeri olan illerde yetki çevresi de belirlenmek suretiyle bir veya birden fazla icra dairesi başkanlığı kurulabilecek.

Kararda, icra daireleri başkanlığının yetki çevresinin, Başkanlığın teklifi ve Adalet Bakanı’nın onayıyla değiştirilebileceğine yer verildi.

İcra ve İflâs Daireleri, adalet müfettişleri ve cumhuriyet savcıları vasıtası ile denetime tabi tutulacak.

"EKİM İTİBARIYLA İCRA MÜDÜRLÜKLERİNDE YAKLAŞIK 25 MİLYON DOSYA VAR"

Adalet Bakanlığı, 500 icra müdür ve icra müdür yardımcısı alınacağını açıklamıştı. Bakanlığın açıklamalarına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Ekim ayı itibarı ile icra müdürlüklerinde yaklaşık 25 milyon icra dosyası var. Hem kredi kartı hem de tüketici kredisi borcu yüzünden takibe alınanlar tek kişi sayıldığında, toplam 1 milyon 219 bin 397 kişi Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin kara listesine girdi. Son beş yılda bankalar tarafından takibe alınanlardan borcu halen devam edenlerin sayısı da eylül sonunda 4 milyon 165 bin 902 kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde bankalar, bireysel krediler ve kredi kartlarından 84,8 milyar lira, yılın tamamında ise 118,5 milyar lira faiz almıştı. Bankalar, bu yılın ilk dokuz ayında vatandaşlardan, geçen yılın aynı dönemine göre 44,4 milyar lira daha fazla faiz aldı" demişti.