Ressam Melis Doğan çocukların hayatına sanatla dokunuyor
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

İstanbul’da yaşayan 28 yaşındaki ressam Melis Doğan, sanatıyla başta Diyarbakır olmak üzere dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmak istiyor. 6 ay önce aldığı bir mesajla sanatını çocuklara ulaştırmak için mücadele etmeye başlayan Doğan, şunları anlatıyor: “Newroz’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kumrucuk İlkokulu’nda görevli olan öğretmen bana yaptığım eserle ilgili mesaj attı. Çok beğendiğini ve satın almak istediğini söyledi. Kendisine bunu parayla vermeyeceğimi okula göndereceğimi söyledim. Tabloyu gönderirken yanında okumaları için çocuklara kitaplar da gönderdim. Daha sonra çocuklarla görüntülü konuştuk, benden Diyarbakır’a gelmemi ve birlikte bir kez de olsun resim dersi yapmamızı istediler.”

Çocukların bu davetini karşılıksız bırakmak istemeyen Doğan, “Eylülde çocukların yanına gideceğim ama çocuklar olmayan malzemelerle nasıl resim yapabilsin?” diye soruyor ve ekliyor: “Çocuklara resim malzemeleri, tuval, boya götürmek istiyorum. Bu nedenle 6 aydır çeşitli görüşmeler yaptım, sponsor aradım. Elim boş gitmek istemedim çünkü oraya, en azından onlara tuval ve boya almak istiyorum.”

 Melis Doğan, Ressam Melis Doğan, Ressam

Doğan en çok da verilen sözlerin tutulmamasından şikâyetçi: “Birkaç isimle görüştüm söz verdiler ancak vazgeçtiler. Bu malzemelerin tutarı çok yüksek fiyatlı değil halbuki. Çocuklara sanata dair yardımların yapılması gerekiyor, herkes elini taşını altına koymalı.”

Çocukların hayatına dokunmak istediğini vurgulayan Doğan, destek bulabildiği takdirde maddi yetersizliği olan çocuklara sanat sevgisini aşılamak için projeler gerçekleştirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.