Resulayn'da hareketlilik: Patlama mı çatışma mı?


Suriye'nin Haseke iline bağlı Resulayn'da patlama meydana geldiği ve TSK'ya ait birliklerle Suriye Ordusu'na ait birlikler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

SANA: ÇATIŞMA

İddianın kaynağı ise Suriye'nin resmi haber ajansı SANA oldu. SANA, "Resulayn kırsalında Suriye ve Türkiye orduları arasında çatışma çıktı" şeklinde duyuruda bulundu. Bölgede bulunan muhabirine dayandırarak haberini sunan SANA, söz konusu haberde şu ifadelere yer verdi:

"Suriye Ordusu'yla Türk güçleri arasında El Haseke'nin kuzeybatı kırsalında Tal Tamr kasabasının kuzeyindeki Tal-Vard köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türk güçleri ve cihatçıların, Resulayn'ın doğusundaki kırsal kesimde Abu Rasin bölgesindeki, mahallelere topçu desteğiyle birlikte geniş çaplı bir saldırı başlatıldı."


İHA: PATLAMA

İhlas Haber Ajansı (İHA) ise sınırdaki hareketliliği patlama olarak duyurdu. Haberde, patlamanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgi verilmezken mayın patlamasından şüphelenildiği ifade edildi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

" İlk belirlemelere göre bölgeden yükselen dumanların, sınır hattında tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ya da mayının kontrollü bir şekilde patlatılmasından kaynaklandığı belirtildi."

resulayn-da-hareketlilik-patlama-ve-catisma-sesleri-643438-1.