Reyhanlı adeta hedef oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin’deki YPG hedeflerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu 12’nci gününü geride bıraktı. Afrin’den sınırın Türkiye tarafına pek çok roket atılırken, Hatay’da bir yurttaş yaşamını yitirdi.

Operasyonun başlangıcından bu yana Kilis ile Hatay’da 52 roket ile bir havan mermisiyle düzenlenen saldırılarda toplam beş kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da yer aldığı 73 kişi yaralandı.

Beş roket atıldı
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, sınırın Suriye tarafından iki roket atıldı. Roketlerden biri Gültepe Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti. Saldırıda o sırada evde uyuyan Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Her iki olay yerine de çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Akşam saatlerinde ilçeye bir roket daha atıldı.
reyhanli-adeta-hedef-oldu-421968-1.
Karşılık verildi
Öğleden sonra da yine Afrin bölgesinden ateşlenen iki roket daha Hatay’ın Reyhanlı ilçesine isabet etti. Roketlerden birisi Gültepe Mahallesi E-5 Karayolu’na düştü. Roketli saldırıda bir kişi hafif şekilde yaralandı. Diğer roketin ise Gültepe Mahallesi’ndeki bir okulun yanındaki boşluğa düştüğü öğrenildi.

Sınır karakollarından ve savaş uçaklarınca roketin ateşlendiği bölgeler yoğun ateş altına alındı.

Bombardıman sürdü
Öte yandan Kilis’in karşısındaki Burseya Dağı’nın alınmasından sonra bir sonraki coğrafi hedef olan Darmık Dağı’nın uçaklar ve topçu atışlarıyla yoğun şekilde bombalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nca operasyona ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur.”

reyhanli-adeta-hedef-oldu-421969-1.