Reyhanlı davasında yargılanan gazeteci Paçalı beraat etti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te gerçekleşen ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısına dair askeri istihbarat belgelerini Redhack'e sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Utku Kalı’nın, söz konusu belgeleri gönderdiği iddia edilen gazeteci Erman Paçalı hakkında açılan davadan beraat kararı çıktı.

Davanın Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında 'devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve yayma' iddiasıyla yargılanan Paçalı beraat etti.

Davaya dair hazırlanan iddianamede, Kalı’nın istihbarat notlarını İstanbul'da yerel bir gazetede çalışan Erman Paçalı’ya cep telefonuyla gönderdiği savunuluyordu. Savcılık, Er Kalı’yı, belgeleri Redhack’e değil, Erman Paçalı’ya göndermekle suçlarken; suç ortağı olarak değerlendirdiği Paçalı’nın ifadesini almamıştı.

Utku Kalı’yı tanıdığını ifade eden Paçalı, kendisine bir bir belge gönderilmediğini savunmuştu. Paçalı, “Utku Kalı tarafından şahsıma herhangi bir belge gönderilmemiştir. Gönderilmiş olsaydı, gazeteci olarak bizzat kendim yayınlardım" demişti.

İki yıldır bir arpa boyu yol alınamayan Reyhanlı davası yine ertelendi