Erdoğan'ın döviz rezervleriyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından istihdam ile ilgili verdiği veriler de yanlış çıktı.

Rezerv iddiasından sonra Erdoğan’ın istihdam iddiası da yanlış çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı istihdam verilerinin doğrusunu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba paylaştı. Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada "Şu anda 28 milyon 80 bin istihdam var" dedi, CHP'li Ağbaba, son verilere göre istihdamın 25 milyon 614 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Ayasofya'da basın mensuplarının sorunu yanıtlayan Erdoğan, "Biz 2002'de göreve geldik. Türkiye bir tırmanışta ama bunu görmek istemeyenler, gözü olup da görmeyenler var. Mesela sadece açılan şirket sayıları 30 bin 842 iken, şu anda 2017'de 85 bin 263 şirket açılmış. 19.6 milyon kişi idi istihdam şu anda 28 milyon 80 bin istihdam var. Bazı sıkıntılar yok değil. Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Ne kadar yanlış anlatırlarsa anlatsınlar, biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından son istihdam verilerini paylaşan CHP'li Ağbaba, "Erdoğan’ın verisi, 2019 yılının yıllık istihdam verisi. Erdoğan’ın bahsettiği veriden sonra geçen 5 ayda,istihdam 2 milyon 466 bin kişi azaldı." dedi.