2022 Oscar Ödülleri'nin üç yılın ardından yine eskisi gibi sunuculu olacağı açıklandıktan sonra gözler Altın Küre'nin sivri dilli sunucusu Ricky Gervais'a döndü. Keskin esprileri ve sansürsüz eleştirileriyle bilinen Gervais, Oscar Ödülleri'ni sunmanın riskli olacağını belirterek, "Onlar bana asla istediğimi yaptırmaz" ifadelerini kullandı.

Ricky Gervais: Oscar'da bana asla istediğimi yaptırmazlar

Mart ayında düzenlenecek 2022 Oscar Ödülleri töreninin üç yılın ardından yine eskisi gibi sunucuyla yapılacağı açıklandıktan sonra, kimin sunucu olacağı konuşulmaya başlandı. Örümcek Adam’ın yıldızı Tom Holland’ın adı tahminlerde öne çıksa da tecrübeli aktör, komedyen ve yönetmen Ricky Gervais’ın adından söz edenler de var.

NTV'nin aktardığı habere göre, 60 yaşındaki İngiliz komedyen, 2010, 2011, 2012, 2016 ve 2020 yıllarında Altın Küre Ödülleri’ni sundu.

Başrolde yer aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği After Life dizisinin üçüncü sezonuyla dijital platform üzerinden seyirci karşısına çıkan Gervais, NBC’de yayınlanan Today with Hoda & Jenna adlı talk show programında, kendisinin Oscar Ödülleri’ni sunmasının riskli olacağını söyledi. Keskin esprileri ve sansürsüz eleştirileriyle ünlü Gervais, kendisine böyle bir şans verilirse de yine “filtresiz bir şekilde Oscar’a damgasını vuracağını” belirtti.

“Onlar bana asla istediğimi yaptırmazlar. Bu nedenle Altın Küre beni seçiyor” diyen Gervais, Altın Küre Ödülleri’ni veren Hollywood Yabancı Basın Birliği’ni övdü ve “Bana kendi esprilerimi istediğim gibi yazabileceğini söylediler. Hiç provasız. Oscar bunu asla yapmazdı. Oscar bunu söylese yaparım ama asla olmaz” diye konuştu. Gervais, “İşimin yarısı iptal edilir” diye de ekledi.