İngiltere’nin en zenginleri arasında yer alan ve ülkenin yeni Başbakanı olan Rishi Sunak, bu sıfatla ilk konuşmasını yaptı. Sunak, “Korkmuyorum biliyorum ki bu yüksek makamın gerekliliklerini karşılayabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Rishi Sunak, İngiltere Başbakanı olarak ilk konuşmasını yaptı

İngiliz sömürgeciliğinin işbirlikçisi Hint kökenli bir ailenin üyesi ve İngiltere’nin en zengin 222’nci kişisi olan Rishi Sunak, dün iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilmesinin ardından Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi ve resmen başbakanlık görevini devraldı.

Başbakan olarak ilk kez halka seslenen Sunak, “Güven ancak kazanılır ben de sizin güveninizi kazanacağım” iddiasında bulundu.

“Korkmuyorum biliyorum ki bu yüksek makamın gerekliliklerini karşılayabileceğimi düşünüyorum” diyen 42 yaşındaki Başbakan, “İngiltere'yi geleceğe taşımaya hazır olduğunu” ifade etti.

Sunak, “sizin ihtiyaçlarınızı siyasetin üzerinde tutacağım” mesajını verdi. Liz Truss’ın hatalarını kabul eden ve gündeminin merkezine “ekonomik istikrar ve güveni" yerleştirme sözü veren Sunak derin ekonomik krizle şefkatle yüzleşeceğini ve hükümetinin temel noktasının "dürüstlük, profesyonellik ve hesap verebilirliğe" dayalığı olduğunu öne sürdü.

Ekonomik sıkıntıları gidermeyi vadeden yeni Başbakan, Brexit'in sunduğu olanakları sonuna kadar değerlendiren bir ekonomi inşa etme sözü verdi.

Rakibi Penny Mordount'un kendisini desteklediğini belirterek dün liderlik yarışından çekilmesiyle birlikte Rishi Sunak, tek aday olarak doğrudan partinin yeni lideri ve aynı zamanda ülkenin de yeni başbakanı olmuştu.