Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’nde riskli gebelik geçirdiği için 'nöbet tutamaz' raporu verilmesine rağmen nöbet tutturulan hemşire bebeğini kaybetti.

Riskli gebeliği olmasına rağmen nöbet tutturulan hemşire bebeğini kaybetti

Diyarbakır Sağlık Platformu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan bir sağlık çalışanının, riskli gebeliği ve nöbet tutamaz raporu olmasına rağmen nöbet tutturulması sonucu bebeğini kaybettiğini açıkladı.

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan açıklamada konuşan SES Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gülhan Tekin, "Şu kesindir ki ortada bir cinayet vardır" dedi.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİ GÜN AŞIRI NÖBET TUTMAKTA VE MOBBİNGE MARUZ KALMAKTADIR"

Pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarının yükünün ağırlaştığını ifade eden Tekin, "Daha iki hafta önce, insani olmayan 36 saatlik nöbet sonrası evine gitmeye çalışan bir asistan arkadaşımız, trafik kazası geçirerek vefat etmiştir. Buna rağmen Sağlık Bakanlığı kendi çalışma arkadaşını koruma adına herhangi bir adım atmamıştır. Halen sağlık emekçileri gün aşırı nöbet tutmakta ve hastane yöneticileri tarafından mobbinge maruz kalmaktadır. Yaşamak için yaşatmak istiyoruz şiarı ile yola çıkan bizler, pandemi sürecinde tükendiğimizi ifade etmekten yorulduk" diye konuştu.

"Kadın Doğum ve diğer hastanelerdeki emekçilere gün aşırı nöbet tutturulmakta, mobbing uygulanmakta ve İl Sağlık Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde kendisinin yıllık izinlerle ilgili kolaylık sağlanacaktır talimatına rağmen zorluk çıkarılmaktadır" diyen Tekin, "Defalarca hastane yöneticileri ile görüşülmüş ancak herhangi bir olumlu sonuç alınamamıştır" ifadelerini kullandı.

"RAPORU OLMASINA RAĞMEN NÖBET TUTTURULMUŞ"

Tekin, sağlık çalışanının bebeğini kaybetmesi ile ilgili şunları söyledi:

"Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan bir arkadaşımızın riskli gebeliği ve nöbet tutamaz raporu olmasına rağmen kendisine nöbet tutturulmuş, Arkadaşımız yer değişikliği talebinde bulunmuş ancak yer değişikliği gerçekleşmemiştir. Maalesef bu süreçte bir sağlık emekçisi üzülerek söylüyoruz ki çocuğunu kaybetmiştir. Hastane yöneticilerinin görevi kötüye kullanması, arkadaşımızın çocuğunu kaybetmesine sebep olmuştur. Buna rağmen il sağlık müdürlüğü, arkadaşımız ile acısını paylaşmaktan ziyade, görüyoruz ki bu durumun üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Muhakkik olarak atanan başka bir hastanenin başhekimi ise arkadaşımızı suçlayacak kadar vicdan ve meslek etiğinden uzaklaşmıştır."

"ORTADA BİR CİNAYET VARDIR!"

Tekin, "Şu kesindir ki ortada bir cinayet vardır! Buna neden olan ve bu suça ortak olan tüm hastane yönetimi hakkında etkin bir soruşturma yapılmasını ve ihmali olanların görevden alınmasını talep ediyor, bu sürecin takipçisi olacağımızı ve sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı tüm basın ve kamuoyuna buradan ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.