Trump gündemi değiştirerek bir kez daha Erdoğan’ın imdadına yetişti. Erdoğan’ın, “İsrail işgal devletidir. Bu öyle provokasyon ki arkasında evangelistler var.” derken bu pası iyi değerlendirdiği ortada.

Trump’ın Kudüs’e ilişkin kararından sonra yolsuzluklar, rüşvet tartışmaları, Man Adası dekontları, Paradise Papers dosyaları vb. bunca pisliğe sırtını dönen siyasi İslamcılar maden bulmuşçasına hemen sokağa döküldüler. Rüşvete, yolsuzluğa gözünü kapayan, Arakan’a bakarken Yemen’e sırtını dönen siyasi İslamcılar için dert Filistinliler mi yoksa Kudüs mü?

Şimdi, Siyasi İslamcılara soruyorum; İsrail ne zaman işgal devleti oldu?

  • Bir bölümü Filistinlilerden çalıntı olan İsrail doğalgazını pazarlamak konusunda Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın İsrail Enerji Bakanı Yuval Seinitz ile çatı anlaşmasında kararlılıklarını belirtirken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • Irak Hükümetinin Paris’teki Uluslararası Ticaret Odasına” kaçak petrol satışı yapılıyor” diye şikayet ettiği, Irak petrolleri damatın Powertrans şirketi aracılığıyla İsrailli tüccarlara satılırken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • Konya 3.Jet Ana Üssünde “Anadolu Kartalları” eğitim uçuşlarında İsrailli pilotlar yer alıp, Doğu Akdeniz’de İsrail ile ortak tatbikatlar yapılırken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • M60 Tankları (650 milyon dolar) ve F4E uçakları (1 milyar dolar) modernizasyonu, Heron silahlı İHA’ların tedariki ( 200 milyon dolar), elektronik keşif ve gözetleme sistemleri ( 200 milyon dolar), füze ve akıllı mühimmat tedariki ( 150 milyon dolar) ve “Barış Kartalları” hava erken ihbar ve kontrol – HEİK- uçaklarının elektronik istihbarat sistemleri gibi işler İsraillilere verilirken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • İsrail’in Türkiye’ye PKK konusunda Türkiye^nin de İran konusunda karşılıklı teknik ve elektronik istihbarat vermeleri anlaşması yapılırken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • Göktürk-2 uydusunda İsrail’den teknik destek alınırken İsrail işgal devleti değil miydi?
  • AKP kuruluş aşamasında, bizzat Erdoğan tarafından görüşleri alınan “Karanlıklar Prensi”nin JINSA –Yahudi Ulusal Güvenlik Komitesi- (hani şu, Çevik Bir ve Erdoğan’a ödül veren örgüt) danışmanı iken İsrail işgal devleti değil miydi?

Bu liste uzar gider…

Şimdi tekrar soruyorum;” Eyy siyasal İslamcılar aynaya bakarken kaç surat görüyorsunuz?”