İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın çocuk parkı olması için toplanan imzalar milletvekilleri ve belediye başkanlarına gönderildi. Yapılan açıklamada, alanın park olması için destek istendi.

'Rıza Bey Apartmanı park olsun' talebi: Toplanan imzalar vekillere ve belediye başkanlarına gönderildi

Berkay SAĞOL

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremde 27’si çocuk 118 kişi hayatını kaybetti. Rıza Bey Apartmanı’nda yakınlarını ve çocuklarını kaybeden aileler, Rıza Bey Apartmanı’nın park olmasını istiyor. Aileler topladıkları imzaları bugün 28 İzmir milletvekiline ve İzmir’in 31 belediye başkanına gönderdi.

Rıza Bey Park Olsun İnisiyatifi, PTT Pasaport Şubesi önünde açıklama yaptı. İnisiyatif adına açıklamayı yapan Emine Toklu Yücel, “İzmir Bayraklı ilçesinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kızlarım Feda ve Diren’i kaybettim. Abim Deniz Yücel kızları Vera ve Lena ile annesi Arife Yücel’i, sayın Mehmet Kaplan oğlu Gökdeniz Kaplan ve eşi Kadriye Kaplan’ı kaybetti. Depremde 7 apartmanda enkaz oluşmakla, Rıza Bey Apartmanı enkazında 6-7 gün arama kurtarma çalışmaları devam etti ve 44 kişi hayatını kaybetti, depremde 27’ si çocuk 118 insanımızı kaybettik” dedi.

riza-bey-apartmani-park-olsun-talebi-toplanan-imzalar-vekillere-ve-belediye-baskanlarina-gonderildi-837745-1.

BU ACILARIN YAŞANMASI ENGELLENEBİLİR

İzmir depremi için sembol haline gelen Rıza Bey Apartmanı’nın enkazının bulunduğu alanın boş bırakılarak, çocuk parkı yapılması talepleri için herhangi bir geri dönüş alamadıklarını ifade eden Yücel, “Rıza Bey Apartmanı'nın enkazının bulunduğu yer kimse hak kaybına uğratılmadan proje değişikliği, kamulaştırma, imar değişikliği gibi işlemlerle devletimiz, yerel yönetimlerimiz tarafından kolaylıkla park haline getirilebilir. İzmir’de yaşayan herkes depremlere karşı sorumluluk ve duyarlılık oluşması bundan sonra bu acıların yaşanmasına engel olabilir” diye konuştu.

Hayatını kaybeden 27’si çocuk 118 kişinin anılarının yaşaması gerektiğini söyleyen Yücel, “Bu kapsamda Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alana çocuk parkı yapılması için imza kampanyası başlattık. Başta depremde çocuklarını kaybeden anne, babalar ve yakınlarını kaybedenler tüm İzmir halkı ile bu talebe gönüllü olarak katkıda bulunarak seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. İki çocuğunu toprağa vermiş bir anne olarak benim acımı azaltabilecek tek şey bir başka annenin çocuklarını toprağa vermek zorunda kalmaması. Bizim yüreğimizi yakan bu acıları hiç kimsenin bir daha yaşamaması için bugün buradan tüm İzmir Milletvekillerine ve tüm İzmir Belediye Başkanlarına ayrı ayrı yazmış olduğumuz mektupları gönderiyor, sadece vicdanlarına kulak vererek bizlere destek olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.