Rize’de 7’den 70’e coşku

Cevahir TOPALOĞLU

Rize’nin Pazar ilçesinde düzenlenen “Kalbimizin Kıyısında 3’üncü Pazar Sanat ve Çocuk Şenliği” sona erdi. Pazar 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen iki günlük etkinlik sanatseverlerin ilgisiyle karşılandı.

Pazar Kültür ve Sanat Evi, Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Pazarlılar Birliği Derneği ve Hemşinliler Eğitim ve Kültür Derneği destekleriyle düzenlenen etkinlik, konser, sergi, söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk günü olan, 27 Ağustos Cumartesi gerçekleştirilen konserde yöresel sanatçılar Gökhan Birben, Selim Bölükbaşı, Zeki Uçkan ve Hızır Canbaz sahne aldı.

Şenliğin ikinci günü olan dün ise ilk olarak fotoğraf sanatçısı Ömür Erdoğan’ın “Düşler ve Renkler” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Ardından şenlikte çocuklar için, “Tanışma ve Zumba”, “Masa Oyunları ve Yüz Boyama”, “Ebru Sanatı Yapma Etkinliği” ve “Eski Çocuk Oyunları” etkinlikleri gerçekleştirildi. Şenlikte hem çocuklar hem de anne ve babalar güzel havanın tadını çıkararak doyasıya eğlendi.

Şenliğin son etkinliği ise oyuncu ve Yazar Ercan Kesal’ın katılımıyla düzenlenen söyleşi ve imza günü oldu. Pazar Marina Cafe’de gerçekleştirilen etkinlikte Kesal, hekimlik mesleğinden yazarlık, oyunculuk ve yönetmenliğe uzanan sanat yolculuğunu ve hem sinema hem edebiyata dair düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Söyleşinin ardından Kesal, kitaplarını imzalamak için okurlarla bir araya geldi. Kesal, etkinliğe katılımları için kitapseverlere teşekkür etti.

rize-de-7-den-70-e-cosku-1057445-1.