Rize'de bir kadın reddettiği erkek tarafından öldürüldü

Rize’de Savaş Dalançıkar isimli erkek sevdiğini söylediği kadını, kendisi ile görüşmeyi reddettiği için katletti!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde meydana gelen vahşette Savaş Dalançıkar isimli erkek, sevdiğini söylediği Gamze Pala'yı kendisiyle görüşmeyi reddedince silahla vurdu. Akşam saat 22.00 sularında Pala’ya yaptığı saldırıda Dalançıkar, kurşunların genç kadına isabet etmediğini görünce bu kez cebinden çıkardığı bıçak ile saldırdı.rize-de-bir-kadin-reddettigi-erkek-tarafindan-olduruldu-717418-1.

Savaş Dalançıkar olay yerinden kaçamadan emniyet güçleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Gamze Pala'nın AKP İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi.

Öte yandan, 27 Mart'ta Rize'de Cumhuriyet Caddesi'nde bir akrabasıyla yürüyen Hatice Kurt, boşandığı erkek A.R.H'nin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından ağır yaralan Kurt, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti.

FINDIKLI BELEDİYESİ: ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ, YASTAYIZ!

Vahşi cinayetin ardından Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu kez de kadın cinayeti belki de ilk kez maalesef ilçemizde yaşandı.

Yurttaşımız, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmenevi çalışanı Gamze Pala, daha öncesinde de defalarca reddettiği sapkın bir alçak tarafından vahşice katledildi. Katil, emniyet güçleri tarafından olay yerinde suç aletleriyle birlikte yakalandı.

Yaşanan cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Yurttaşımızın yakınlarına, sevenlerine ve tüm Fındıklı halkına başsağlığı biliyoruz.

Fındıklımız, tüm yurttaşlarımızın eşit ve özgürce yaşadığı bir yerdir. İlçemizde, gerici, kadın düşmanı katillerin yeri yoktur.

Tüm Fındıklı halkıyla birlikte davanın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başımız sağolsun..."

FINDIKLILI KADINLARDAN SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Fındıklılı kadınlar, Savaş Dalançıkar isimli erkek tarafından katledilen Gamze Pala'nın ardından sosyal paylaşım sitesi Instagram'da taleplerini sıraladı.

Akşam saat 20:00'da sosyal medyada eylem yapacaklarını belirten Fındıklılı kadınların "Yasımız var, taleplerimiz var, sorumluluğumuz var!" başlığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"1-Katil varken Maktülü afişe etmeyin! Şiddetin yeniden üretimine aracı olmayın!

2- Fındıklı'da varlık gösteren STK' lardan, Fındıklı Kaymakamlığı'ndan, Fındıklı Belediyesi'nden, bütün siyasi partilerden ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden davanın takipçisi olmalarını ve bunun sözünün bizlere, kamuoyuna vermelerini istiyoruz.

3- Biz Fındıklı Kadınları olarak yastayız! İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının, Belediyenin, STK'ların, siyasi partilerin en az üç gün boyunca sosyal medya hesaplarını karartmalarını, ilçedeki genel yasa katılmalarını talep ediyoruz.

4-İlçemizde, evimizde, dünyamızda eril şiddete yer yok! Yaşamak istiyoruz!"

Yasımız var, taleplerimiz var, sorumluluğumuz var! 1-Katil varken Maktülü afişe etmeyin! Şiddetin yeniden üretimine aracı olmayın! 2- Fındıklı'da varlık gösteren STK' lardan, Fındıklı Kaymakamlığı'ndan, Fındıklı Belediyesi'nden, bütün siyasi partilerden ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden davanın takipçisi olmalarını ve bunun sözünün bizlere, kamuoyuna vermelerini istiyoruz. 3- Biz Fındıklı Kadınları olarak yastayız! İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının, Belediyenin, STK'ların, siyasi partilerin en az üç gün boyunca sosyal medya hesaplarını karartmalarını, ilçedeki genel yasa katılmalarını talep ediyoruz. 4— İlçemizde, evimizde, dünyamızda eril şiddete yer yok! Yaşamak istiyoruz! #gamzepala #kadıncinayetlerinidurduracağız #şiddetehayır #yaşamakistiyoruz #kadıncinayetleripolitiktir

Fındıklı Kadınları (@findiklikadinlari)'in paylaştığı bir gönderi ()