Rize’de BirGün Okur Buluşması gerçekleşti. Etkinlikte konuşan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, BirGün Gazetesi’nin çok güçlü bir muhalefet alanı olduğunu söyledi, “BirGün barışı savunur” dedi.

Rize’de BirGün okur buluşması: BirGün barışı savunur

HABER MERKEZİ

BirGün Okur Buluşması Rize’de gerçekleştirildi. Çok sayıda okurumuzun katıldığı etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptı.

Etkinlikte ilk sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, “Türkiye tam anlamıyla atanmışların seçilmişlere ve topluma tahakküm ettiği bir ülke oldu” dedi ve ekledi: “Türkiye bir yandan NATO üyesi bir yandan S-400’ler satın aldı. Bu ilişkilerin nasıl devam edeceği ciddi bir soru. Başkanlık sistemiyle Bakanların herhangi bir önemi kalmadı. Dış politikayı iç politikaya alet ediyorlar. Tekrarlanan İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek veren herkes Sisi’ye benzetilere darbeci ilan edildi.”

Ardından konuşan BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin, savaş yaşanırken doğru haberi okura ulaştırmanın zorluğuna dikkat çekti: “Gazetemiz iktidarın baskı politikalarının kıskacı altında. Erişim engellerinden yargı kararlarına dek… Zaten medyanın büyük kısmı iktidarın kontrolü altında, onlara biat etmeyenler de adliye koridorlarında mesai yapar halde. AKP’nin yarattığı bu yağma ve peşkeş düzeninde dün nasıl gazetecilikten hiç geri adım atmadıysak yine atmayacağız.”

BirGün BARIŞI SAVUNUYOR

BirGün’ün barışı savunduğunu vurgulayan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, şöyle konuştu:

“BirGün Gazetesi çok güçlü bir muhalefet alanıdır. BirGün barışı savunan bir gazetedir. İşgal kabul edilemez ama NATO'da kabul edilemez. NATO bölgeyi silahlandırmamalı ve Ukrayna tarafsız olmalı. Türkiye solu işgale ve savaşa karşı her zaman tutum almıştır. Savaşa ve işgale her zaman ‘Hayır’ diyoruz. Solun kafası karışık değil çok net. NATO bir savunma örgütü değil, savaş örgütüdür. Türkiye’nin NATO’da işi yoktur ve çıkmalıdır. Bizim Türkiye solu olarak yeni bir dünya kurmamız gerekiyor. Dünyayı emperyalist, kapitalist güçlerin savaş hırsına teslim edemeyiz. Yeni sosyalizmin kuruluşu bizim çıkış noktamız olabilir.”

Rize Pazar’da havalimanı yapıldığını hatırlatan Taş, “Önümüzdeki dönem Karadeniz daha da ısınacak. Bu havalimanının NATO konseptinde düşünülüp düşünülmediğine ilişkin yetkililere sorduğumuz zaman yanıt alamadık: Bu büyüklükte bir havalimanın yapılmasına ilişkin tatmin edici yanıt alamadık. Karadeniz’i barış denizi haline getirmemiz lazım” dedi.

Etkinlik daha sonra soru cevap kısmıyla devam etti. Etkinliğin ardından Rize’de “BirGün Okur Meclisi”nin oluşturulması için adım atıldı.