Rize'nin Çayeli ilçesinde sağanak sele yol açtı, dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı. Meydana gelen sel ve heyelanlarda kayıp olduğu bildirilen kişinin bulunması için çalışma başlatıldı

Rize'de dereler taştı, yollar kapandı

Sel felaketi sonrası bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 kayıp, 11 yaralı var" dedi. Soylu, çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Soylu, "Şu anda 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz, aynı zamanda toplam 11 yaralımız söz konusu ve 1 de kaybımız var" dedi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda kayıp olduğu bildirilen bir kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Sel ve heyelanların hayatı felç ettiği Çayeli ilçesinin Madenli beldesinde kayıp olduğu bildirilen kişinin bulunması için çalışma başlatıldı. Köprübaşı ve Yamaç köylerinde beş kişi yaralı kurtarıldı.

AFAD, BİR KİŞİYİ ARAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Şiddetli yağışın sel ve heyelanlara yol açtığı ilçenin Madenli beldesi Yeni Mahalle'de yaşayan Ali Uzun'dan haber alamayan yakınları, durumu AFAD ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine AFAD, Uzun'un bulunması için çalışma başlattı.

Öte yandan ilçeye bağlı Yamaç köyünde meydana gelen heyelanda yaralanan iki kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Köprübaşı köyünde ise yurttaşların çabası ile üç kişi yaralı kurtarıldı.

AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, kapalı yolu açıp yaralı vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

AFAD, Rize'de yaşanan sel felaketinde yaralanan beş kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Rize il genelinde aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli ilçesinin Köprübaşı ve Sarısu köyleri ile Madenli beldesinde birer ev yıkılmıştır. Köprübaşı köyünde iki ve Madenli beldesinde üç vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye AFAD, Jandarma, UMKE ve STK ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir. Köprübaşı ve Sarısu köylerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye Jandarma Genel Komutanlığından bir helikopter görevlendirilmesi yapılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

rize-de-dere-tasti-756153-1.

İKİZDERE DERESİ TAŞTI

Rize'de etkili olan şiddetli yağış sonucu kapanan Rize-Erzurum kara yolu, yeniden ulaşıma açıldı.

İkizdere ilçesinde sabah saatlerinde şiddetli yağışın etkisini artırması üzerine İkizdere Deresi taştı.

Derenin getirdiği taş ve kaya parçalarının taşındığı Rize-Erzurum kara yolunda hasar meydana geldi. Jandarma ekipleri güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe kapattı.

Yağış sebebiyle bölgedeki tarım arazilerinde de hasar meydana geldi, bazı dükkanlarda su baskınları oldu.

Jandarma ve AFAD ekiplerinin güvenlik önlemi almasının ardından yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Karayolları, 20 ekibin 10 saatlik çalışması sonucu yolu yeniden kontrollü olarak ulaşıma açtı.

rize-de-dere-tasti-756151-1.

KARAYOLLARI İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanın ardından ulaşıma kapanan Rize–Erzurum kara yolunun, ekiplerce yürütülen yoğun çalışmalar sonucu çift taraflı ve kontrollü olarak ulaşıma açıldığı belirtildi.

Sağanağın bölgede etkisini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, "Halen yer yer etkili olan aşırı yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli-Kaptanpaşa yolu ulaşıma kapanmış olup, bahsi geçen yolun açılabilmesi için Karayolları ekiplerince gerekli çalışmalar sürdürülmektedir" ifadesine yer verildi.

Karadeniz Sahil Yolu Çayeli ilçe geçisindeki köprü sel sularının yükselmesi sonucu çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

rize-de-dere-tasti-756152-1.

Kaynak: AA / DHA