Rize’nin İkizdere İlçesi halkı, yapımına başlanacak olan taş ocağını önlemek için vadi girişini kapattı. Bölgede iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen yurttaşlar, jandarma tarafından engellendi. İş makinesi sürücüsü, aracı yurttaşların üzerine sürdü.

Rize'de taş ocağına karşı çıkan bölge halkı engellendi: Yurttaşların üstüne iş makinesi sürüldü!

Rize’nin İkizdere ilçesi halkı, yapımına başlanacak olan taş ocağını önlemek için sabah saatlerinden itibaren vadi girişini kapattı. Köylüler, bölgeye gönderilen jandarmalar tarafından engellendi.

Tarım ve hayvancılık ile hayatlarını sürdüren yurttaşlar, daha önceden de bu girişimi haber almışlar ve bölge idare mahkemesi aracılığı ile yürütmeyi durdurma kararı almışlardı. Ancak, doğal güzelliği, yaban hayatı ile dikkat çekici zenginlikte olan Cevizlik ve Gürdere köyleri arasındaki Eşkence Vadisine taş ocağı için iş makinelerinin geleceğini öğrenen yurttaşlar yine harekete geçti.

ANKA'nın aktardığına göre, sabahın erken saatlerinde bölgeye giden ve sayıları 200’e yaklaşan köylüler jandarma engeli ile karşılaştı.

Bölgeye iş makinelerini sokmak istemeyen vatandaşlara jandarma müdahale etti. Bölgede iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen köylüler, “Bizi aynı PKK yerine koydular. Jandarmayı başımızda nöbet tutturuyorlar. Devlet bana hayvan verdi, köyde durmam için. Ama ben ineklerime nerede bakacağım. Köye taşının diyorlar. Bu şartlarda ne yapacağız. Burada malımızın nöbetini tutuyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

YURTTAŞLARIN ÜZERİNE İŞ MAKİNESİ SÜRDÜ!

Öte yandan sürücü, iş makinesini yurttaşların üzerine sürdü. Yurttaşlar, "Nasıl üstüme sürdüğünü görüyorsunuz? Durdur makineyi" diyerek tepki gösterdi.