Yayınladığı açıklamayla Rize Valiliği’nin aldığı eylem-etkinlik yasağına tepki gösteren SOL Parti Rize İl Örgütü, çay üreticilerinin ÇAYKUR önünde yapacakları basın açıklamasının engellenmek istendiğini belirterek, “Bu yasak kanunsuzdur. Biz biliyoruz ki bu yasağın nedeni kendileri için dikensiz Gül bahçesi yaratma çabasıdır. Rize-Artvin Havalimanı açılışı için Rize’ye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Rize halkının, çay üreticilerinin tepkilerinden kaçırma çabasıdır” dedi.

Rize SOL Parti’den Valiliğin yasağına tepki: Erdoğan'ı halkın tepkisinden kaçırma çabası

SOL Parti Rize İl Örgütü, Rize Valiliği’nin eylem-etkinlik yasağına karşı açıklama yayınladı.

Rize Valiliği dün yayınladığı bir genelgeyle 12 Mayıs ve 16 Mayıs tarihlerini kapsayan 4 gün boyunca il genelinde yapılacak olan tüm eylem ve etkinlikleri yasakladığını duyurmuştu.

Valilik böylece, kentte çay üreticilerinin düzenledikleri imza kampanyası doğrultusunda, 12 Mayıs’ta (yarın) ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne giderek yapacakları basın açıklamasını da yasakladı.

Bu yasak ayrıca, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı için 14 Mayıs günü kente gelecek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine yönelik bir ‘önlem’ olarak da yorumlandı.

SOL Parti Rize İl Örgütü, Valiliğin aldığı karara tepki göstererek, “Bu yasak kanunsuzdur. Biz biliyoruz ki bu yasağın nedeni kendileri için dikensiz Gül bahçesi yaratma çabasıdır. Rize-Artvin Havalimanı açılışı için Rize’ye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Rize halkının, çay üreticilerinin tepkilerinden kaçırma çabasıdır” dedi.

Rize’de çay üreticilerinin talepleri doğrultusunda günlerdir imza kampanyası düzenlediğini hatırlatan SOL Parti, “Bu yasakla engellenmek istenen çay üreticilerinin talepleridir. Bu yasakla amaçlanan Erdoğan’ı üreticilerden kaçırmaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklama şu sözlerle son buldu:

“Tüm bu çabalarına karşın, Çay Üreticileri kendilerini görmezden gelen, taleplerine kulaklarını tıkayan, üreticilerin sorunlarını bilmekten uzak, Halktan bihaber sırça köşklerinde yaşayanların iktidarını ilk seçimde tarihin çöplüğüne gönderecektir.

Biz, SOL Parti olarak, çay üreticileri, ÇAYKUR işçileri, bu memleketin sahipleri olarak. Taleplerimizi, mücadelemizi hayatın her alanında sürdüreceğiz. AKP iktidarına son vereceğiz.

Baskılar bizi yıldıramaz!”