Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı halkın tepkisi devam ederken Rize Valiliği bir açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında Cengiz İnşaat'ın projesi için "Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan izinleri alınan yatırım projesi" denildi.

Rize Valiliği'nden Cengiz İnşaat için açıklama

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı direniş sürüyor.

Bugün evleri jandarma tarafından ablukaya alınan yurttaşlar patika yollardan geçerek iş makinelerinin önünü kesmiş, direnen köylülere jandarma müdahale etmişti.

Rize Valiliği de bugün çay tarlalarına giden köylülere jandarma ekiplerinin ceza yazmak istemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Köylülere ceza yazmak isteyen jandarma ekipleri halkın tepkisi sonrası ceza yazamadan çay tarlasından ayrılmıştı.

Rize Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bölgede yaşayan yurttaşların büyük tepki ile karşıladığı ve dünyada koruma altında bulunan 200 vadiden biri olan İşkencedere Vadisi'nin doğal yapısını alt üst edecek taş ocağına sahip çıkıldı.

Taş ocağının devlet, ülke ve kent için önemli olduğunun ileri sürüldüğü açıklama şöyle:

“Rize-ikizdere ilçesinde, ‘Çay tarlasına giden vatandaşlara Jandarma ceza yazıyor’ şeklinde, yanlış/eksik bilgi veya art niyete dayanan asılsız haber ve yorumlar yapıldığı görülmüştür. İlimizin tamamında çay tarımı ya da herhangi bir üretim sürecine ilişkin muafiyet kapsamında kimseye ceza yazılmamıştır. Ancak muafiyetleri suistimal etmek isteyen kişilere de hepimizin sağlığı ve kamu düzeni için fırsat verilmemektedir. Her yerde olduğu gibi İkizdere İlçesinde de bu doğrultuda uygulanan cezai işlemler, kesinlikle tarlasına giden, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik olmamıştır. Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan izinleri alınan yatırım projesi kapsamında açılmak istenen taş ocağını engellemeye çalışan, tüm ısrarlı açıklama, ikna gayretleri ve ikazlara rağmen maske-mesafe kuralına uymayan, kamu görevlilerinin çalışmasına sekteye uğratmak isteyen kişilere idari yaptırım uygulanmıştır.”