Alman Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Prof. Lothar Wieler, Almanya Sağlık Bakanlığına yazdığı maskelere ilişkin bilgilendirme yazısında, "FFP2 maskeleri cerrahi maskelerden daha iyi koruma sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Robert Koch Enstitüsü: FFP2 maskeleri daha iyi koruma sağlamıyor

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında cerrahi maske ile FFP2 maske arasındaki koruma farkına ilişkin sorulara, Almanya'da salgın hastalıklarla yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) açıklama geldi.

RKI Başkanı Prof. Lothar Wieler, Almanya Sağlık Bakanlığına yazdığı maskelere ilişkin bilgilendirme yazısında 6 ay boyunca maskelere ilişkin yaptıkları çalışmalarda FFP2 maskelerinin kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında yanlış kullanımı nedeniyle Covid-19'a karşı daha iyi bir koruma sağlamadığını belirterek, "FFP2 maskeleri cerrahi maskelerden daha iyi koruma sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca FFP2 maske kullanıcılarının rahat nefes almak için maskelerini aralaması halinde maskelerin koruyucu etkisinin kalmadığını belirten Wieler, FFP2 maskelerinin yaşlılarda nefes darlığına neden olduğunun tespit edildiğine de dikkat çekti.