Bulgar müzisyen Milen Vrabevski, kurucusu olduğu Rock müzik grubu Intelligent Music Project’i “Banal müzik tarzlarına bir alternatif yaratmak için yaptığım mütevazı bir girişim” sözleriyle anlatıyor.

Rock yıldızlarını tek grupta buluşturdu

Öykü Özfırat

Müzisyen, doktor Milen Vrabevski’nin 2012 yılında hayata geçirdiği grup projesi Intelligent Music Project, rock müziğin önemli birçok ismiyle iş birliği gerçekleştirdi.

Şubat ayında yayınlanacak olan yeni albümleri “The Creation” üzerine Milen Vrabevski ile konuştuk.


► Intelligent Music Project nasıl başladı?
Bu, son 20 yılda pazara hakim olan banal müzik tarzlarına bir alternatif yaratmak için yaptığım mütevazı bir girişim. Çocukluğumdan beri tanıdığım büyük grupları görmüyorum… Sunulanlar çoğu zaman standartların oldukça altında. Bu yüzden, çok sayıda müzik fikrim olduğu sürece, bunları harika rock yıldızlarıyla birlikte hayata geçirmeye karar verdim. Bu şekilde tüm mesajlarım işitilebilir ve ikna edici hale geliyor. Anlamlı bir şeyle dünyanın dikkatini ülkeme odaklamaya çalışıyordum. Batı tarzında olsa da bu benim müziğim. Ancak bu bir Bulgar yapımıdır ve hayranlarımıza dünya kalitesinde üretimler sunabildiğimizi göstermek güzeldir. Hayatları iyi bir şekilde değiştirmesi ve iz bırakması gerekiyor.

rock-yildizlarini-tek-grupta-bulusturdu-835217-1.

YILDIZLARLA ÇALIŞMAK BÜYÜLÜYDÜ

► Önemli geçmişlere sahip isimler var grupta. Bu kişiler nasıl bir araya geldi?

Bu gerçeğin, albümlerim ve genel olarak müzik yapımıyla ilgili en ciddi niyetlere sahip olduğumu göstermesi gerekiyor. En iyi yanı, sadece kayıt seanslarından elde edilen son malzemeye yatırılan sinerji ve pozitivizm değil. İnsanlık hakkında aynı fikirleri paylaşma sanatı, izleyiciye göndermek istediğiniz mesajlar, farklılıklara rağmen harika bir nihai ürün elde etmeye adanma. Ve tüm bunların arkasında iyi bir müzik olmalı. O harika rock yıldızlarıyla yıllar boyunca tüm projelerim üzerinde çalışmak büyülüydü. John Lawton ile başladım, sonra Simon Phillips & Joe Williams, ardından John Payne, Tim Pierce, Nathan East, Carl Cümle ve diğer bazı ABD rock efsanelerini ekledim, son birkaç CD de Ronnie ile sonuçlandı. Bu da harika bir birliktelik olduğunu kanıtladı. Son albümüm “The Creation” Ronnie öncülüğünde ve büyük davulcular Todd Sucherman (Styx) ve Bobby Rondinelli (Rainbow, Black Sabbath) ile birlikte öne çıkıyor. Ek vokal bölümleri, John Payne, Carl Cümle ve Rich Grisman, Bulgaristan’dan çok sayıda üst düzey müzisyen ve bir senfoni orkestrası ile birlikte sağlanıyor.

► Yeni albümünüz “The Creation” Şubat ayında çıkacak. Nasıl tanımlarsınız bu albümü?
Bu, anlamlı bir yaşamda başarının anahtarı olan, hayattaki yaratıcı yaklaşımlarımızı anlatan, yıldızlardan oluşan 6’ıncı projem. Ayrıca yararlı varoluşu engelleyen korkudan (zihne hükmederse) kaçma teması da var.

► Albüm sonrası planlar neler?
Mayıs ayı sonu “The Creation” için Balkan turu planlıyoruz. Bölgedeki birkaç ülkede olacağız ve çok yakında Türkiye’deki dostlarımıza ve hayranlarımıza katılmayı umuyoruz.