Tenisin efsane oyuncusu Roger Federer, Avustralya Açık'a katılmasının zor olacağını söyledi. Hâlâ tam iyileşemediğini belirten Federer, "Turnuvanın 8 Şubat'ta başlayıp başlamayacağını merak ediyorum. Ancak o bana biraz daha zaman verebilir" dedi.

Roger Federer: Avustralya Açık'a katılmam zor olacak

Teniste sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık yaklaşırken efsane tenis oyuncusu İsviçreli Roger Federer turnuvaya yetişmesinin şüpheli olduğu bildirildi.

NTV Spor'un aktardığına göre, bu yılın başında Melbourne Park'taki yarı finallerde dizinden sakatlanan ve o zamandan bu yana oynayamayan İsviçreli sporcu'nun tam olarak iyileşmediği bildirildi.

İsviçre'de bir ödül töreninde 19 Ocak yerine 8 Şubat'ta başlaması planlanan Avustralya Açık için konuşan Federer, "Ekim ayında yüzde yüz hazır olmayı umuyordum. Ancak hâlâ tam iyileşmedim. Avustralya Açık'a katılmam zor olacak" diye konuştu.

Gelecek Ağustos ayında 40 yaşına girecek olan Federer, Avustralya Açık'a katılmak için zamana karşı bir yarış veridğini kaydederken "Turnuvanın 8 Şubat'ta başlayıp başlamayacağını merak ediyorum. Ancak o bana biraz daha zaman verebilir" ifadelerini kullandı.

Avustralya Açık'ı 6 kez kazanan Federer, 2021 önceliklerinin Wimbledon, Amerika Açık ve Tokyo Olimpiyatları olduğunu kaydederken, olimpiyatlardaki tekler altın madalyasının kazanamadığı tek madalya olduğunu vurguladı.