Fransa Tenis Federasyonu Genel Müdürü Jean-Francois Vilotte, 20 Eylül'de başlaması planlanan Roland Garros ile ilgili yaptığı açıklamada, Rolland Garros'u seyircilerle oynamayı tercih ettiğini söyledi

"Rolland Garros'u seyircilerle oynamayı tercih ediyoruz"

Fransa Tenis Federasyonu Genel Müdürü Jean-Francois Vilotte, eylül ayına ertelenen Roland Garros hakkında açıklamalarda bulundu.

Vilotte, Rolland Garros'u seyircilerle oynamayı tercih ettiğini söyledi.

Philippe-Chatrier kortunun çatısının yapımı sırasında konuşan Vilotte "Tüm seçenekleri düşündük. Biz aslında Roland Garros'un kapılı kapılar ardında oynanmasını istemiyoruz. Koruyucu önlemlere dikkat eden seyircilerin olmasını istiyoruz. Şunu da anlamaya çalışıyorum, restoran ve dükkanlar yeniden açılıyor ama biz seyirci alamıyoruz" dedi.

Vilotte şöyle devam etti: "14 hektarlık Roland Garros üzerinde konuşlandırılabilecek insan sayısını dikkate almalıyız. Bu bir futbol stadyumu değil, birçok kort var. İnsanları kontrol etmek için kendimizi nasıl organize edeceğimiz konusunda doğru bir ölçü bulacağız."

rolland-garros-u-seyircilerle-oynamayi-tercih-ediyoruz-736825-1.

WİBLEDON İPTAL EDİLMİŞTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle 20 Eylül'de başlaması planlanan Roland Garros'un gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yazdan sonra pandeminin nasıl ilerleyeceğine bağlı olacak.

Profesyonel tenis müsabakaları, salgın yüzünden 13 Temmuz'a kadar durdurulmuştu. Wimbledon ise iptal edilmişti.

SON ŞAMPİYONLAR NADAL VE BARTY

rolland-garros-u-seyircilerle-oynamayi-tercih-ediyoruz-736826-1.

2019 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı tek erkeklerde, 4 numaralı seribaşı Dominic Thiem'i 3-1 (6-3, 5,7, 6-1, 6-1) yenen Rafael Nadal kazanmıştı.

Nadal, Roland Garros'daki 12. şampiyonluğuyla Avustralyalı Margaret Court ile paylaştığı "bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi" unvanını tek başına ele geçirmişti.

2019 Fransa Açık'ın tek kadınlar finalini ise, Çek Marketa Vondrousova'yı 2-0 yenen Avustralyalı Ashleigh Barty kazanmıştı.

DJOKOVİC KORTLARA DÖNÜYOR

Dört Balkan ülkesinin ev sahipliğinde 13 Haziran'da başlayacak Adria Turu'na, erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic de katılacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şubat ayında kazandığı Dubai Tenis Şampiyonası'ndan bu yana maç oynamayan Djokovic, profesyonel turnuvaların başlamasının planlandığı ağustos ayı öncesinde korta çıkacak.

Djokovic, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "13 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde Balkanlarda düzenlenecek Adria Turu'nun ilk ayağı Belgrad'da oynanacak. Bölgedeki insani yardım projelerini desteklemeyi amaçlayan bu turnuvayı gerçekleştireceğimiz için minnettar ve heyecanlıyım. Yakında kortta görüşürüz" ifadelerine yer vermişti.

rolland-garros-u-seyircilerle-oynamayi-tercih-ediyoruz-736827-1.

Novak Djokovic Vakfının da katkısıyla düzenlenecek organizasyon, 4 ayaktan oluşacak. 13-14 Haziran'da Sırbistan, 20-21 Haziran'da Hırvatistan, 27-28 Haziran'da Karadağ ve 3-4 Temmuz'da Bosna Hersek'e uğrayacak Adria Turu, Djokovic ile Damir Dzumhur arasında, 5 Temmuz'da Sarayosna'da oynanacak gösteri maçıyla bitecek.

Etkinliğe, 17 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic'in yanı sıra şu isimler katılacak:

>> Dominic Thiem

>> Grigor Dimitrov

>> Viktor Troicki

>> Damir Dzumhur

>> Alexander Zverev

>> Marin Cilic

>> Borna Coric