Dünyaca ünlü rock grubu Rolling Stones'un davulcusu Charlie Watts 80 yaşında yaşamını yitirdi.

Rolling Stones'un davulcusu Charlie Watts yaşamını yitirdi

Rolling Stones grubunun davulcusu dünyaca ünlü müzisyen Charlie Watts, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Watts'ın bir süre önce çok kritik bir ameliyata girdiği açıklanmıştı. Haziran ayında 80. yaş gününü kutlayan müzisyen, 1963'ten beri rock grubunun üyesiydi.

Londra'daki yapımcısı Bernard Doherty tarafından yapılan açıklamada, "Sevgili Charlie Watts'ın ölümünü büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Bugün erken saatlerde hastanede huzur içinde vefat etti" dedi.

AMELİYAT OLMUŞTU

Ağustos ayının başında ne olduğu açıklanmayan bir tıbbi prosedür geçirdiği belirtilen davulcu Charlie Watts'ın Rolling Stones'un ABD turnesini kaçıracağı açıklanmıştı.

Watts'ın sözcüsü 80 yaşındaki müzisyenin ameliyatının ''başarılı'' geçtiğini ancak iyileşmek için zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Watts'ın sözcüsü, ''Provalar birkaç hafta içinde başlayacak. Bu durum çok üzücü ancak kimse böyle bir şey olacağını öngöremezdi'' demişti.

Ritim tutmakta zorlandığını ifade eden müzisyen, doktorların tavsiyesinin de sahneye çıkmaması yönünde olduğunu dile getirmişti.

Watts iyileşene kadar grupla sahneye uzun süredir Keith Richards'la sahne alan Steve Jordan çıkacaktı.

CHARLIE WATTS HAKKINDA

Charlie Watts, 2 Haziran 1941 tarihinde Kingsbury, İngiltere’de doğmuştur. Tam adı Charles Robert Watts’dır. Babası kamyon şoförü Charles Richard Watts, annesi Lillian Charlotte’dir. Çocukluğu Wembley'de geçti. 1952-1956 yılları arasında Tylers Croft Ortaokulunda okudu. Ebeveynleri ona ilk bateri kitini 1955'te aldı. Ortaokulu tamamladıktan sonra 1960'a kadar Harrow Sanat Okulu'na devam etti. Westminster Üniversitesinde grafik sanatları eğitimi alan Charlie Watts, okulu bıraktıktan sonra Charlie Daniels Studios adlı bir reklam şirketi için grafik tasarımcı olarak çalıştı ve ayrıca zaman zaman kafelerde ve kulüplerde yerel gruplarla davul çaldı.

Londra'nın ritim ve blues kulüplerinde bateri çalmaya başladı. İlk halka açık gösterilerini 1950'lerin sonlarında 1958'den 1959'a kadar çocukluk arkadaşı Dave Green ile birlikte Middlesex'te Jo Jones All Stars adlı bir caz grubunda çalarak yaptı. Charlie Watts, 1961 yılında Danimarka'da grafik tasarımcı olarak çalışmaya giderken, Blues Incorporated grubuna katılmaya davet eden Alexis Korner ile tanıştı. Şubat 1962'de Londra'ya döndüğünde Alexis Korner'ın teklifini kabul etti. Blues Incorporated grubu ile düzenli olarak bateri çalarken, başka bir reklam şirketi olan Charles, Hobson ve Gray ile grafik tasarımcı olarak çalışmaya devam etti.

1962 yılının ortalarında ilk kez Brian Jones, Ian Stewart, Mick Jagger ve Keith Richards ile tanıştı.

Ancak 1963 yılının Ocak ayında Rolling Stones müzik gurubunun bir üyesi oldu.

1980'lerin sonlarında sigarayı bırakmasına rağmen Haziran 2004'te boğaz kanseri teşhisi konuldu ve bir radyoterapi tedavisi gördü.

Charlie Watts, 2016 yılında Rolling Stone'un " Tüm Zamanların En İyi 100 Davulcusu" listesinde 12. sırada yer aldı.