Romanlar sistematik baskıya maruz bırakılıyor

Asena TUNCA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle 4-7 Ağustos’ta Yenikapı’da gerçekleştirilen Roman Kültür Günleri etkinliğinin AKP’li belediyeler tarafından engellenmeye çalışıldığı öne sürüldü.

İddiaya göre etkinliğe çağrı niteliğinde asılan pankartlar Zeytinburnu, Çatalca ve Üsküdar belediyeleri tarafından söküldü. Önceki gün gerçekleştirilen etkinlikte söz alan Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk, AKP’li belediyelere tepki gösterdi. Öztürk, sayısız engellemelere rağmen yaklaşık 6 bin kişinin etkinlik alanını doldurduğuna ifade etti.

AKP’li belediyelerin baskısını BirGün’e değerlendiren Öztürk, Romanların sistematik bir yoksullaştırma ve baskıya maruz bırakıldıklarını ifade etti.

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP, Romanların fakirliklerini kullanarak onlara bu etkinliğe gelmemeleri için baskı yaptı. Derin bir yoksulluğun ortasındayız. Söz konusu belediyeler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na duydukları düşmanlık nedeniyle bu baskıyı gerçekleştirdi ancak yapılan etkinlik hiçbir siyasi partiyle ilişkilendirilmemeli. Romanların böyle etkinliklere ihtiyacı var.”