Romanya’da seçimler öncesi Covid-19 nedeni ile hayatını kaybeden Deveselu Belediye Başkanı Ion Aliman, halk tarafından yeniden belediye başkanı seçildi.

Romanya'da 2 hafta önce Covid-19'dan ölen belediye başkanı yeniden seçildi: "Bizimle gurur duyacaksın"

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Romanya'da Covid-19 nedeniyle 2 hafta önce yaşamını yitiren belediye başkanı, yapılan yeni seçimle açık ara yeniden başkanlığa seçildi. Seçmenleri, merhum belediye başkanının hayattayken çok iyi işler çıkardığını ve ölümü sonrası bu zaferi hakettiğini söylüyor.

Reuters'in haberine göre, sosyal medyada paylaşılan bir videoda onlarca vatandaş, Pazar günü sonuçlanan seçimden sonra, Sosyal Demokrat Ion Aliman'ın mezarını ziyaret ediyor.

Videoda bir kişinin, "Bu senin zaferin. Bizimle gurur duyacağını biliyorum. Huzur içinde yat" dediği duyuluyor.

Ailman, Güney Romanya'da 3 bin nüfuslu bir belde olan Deveselu'nun belediye başkanlığını üçüncü kez kazanmış oldu. Seçim kurulu sonucuna göre, Ailman oyların yüzde 64'ünü kazandı.

Cerrahi maske takan ve ismi belirtilmeyen bir vatandaş ProTV'ye "O bizim gerçek başkanımızdı" diye konuştu ve "Hep beldenin tarafını tuttu, hukuka saygı gösterdi. Bir daha öyle bir başkan görebileceğimizi sanmıyorum" diye devam etti.

Eski bir deniz subayı olan sosyal demokrat Aliman, 17 Eylül 2020 tarihinde 57 yaşında Bükreş'te bir hastanede hayata gözlerini yummuştu.