Romanya'da sağlık bakanı görevden alındı

Romanya Başbakanı Florin Citu, koronavirüs salgınında hatalar yapan ve eleştirilen Sağlık Bakanı Vlad Voiculescu’yu görevden aldığını duyurdu.

Başbakan Citu, yaptığı açıklamada, "devlet kurumlarına güvenin devam etmesini sağlamak için Sağlık Bakanlığının tepesinde bir değişiklik yapmaya karar verdim'' diyerek, Sağlık Bakanını görevinden aldığını, yerine geçici olarak Başbakan Yardımcısı Dan Barna’nın getirildiğini söyledi.

Citu, Sağlık Bakanlığında üst düzey yetkili olan Andreea Moldovan'ı da görevden aldığını belirtti.

Romanya'da salgın ve Covid-19 hastalarının bulunduğu hastane yangınları ve diğer olaylarla nasıl başa çıkılacağı konusunda iktidar koalisyonunda haftalardır süren bir gerginlik vardı.

HIRSIZLIK ÖLÜM GETİRMİŞTİ

Bükreş mobil yoğun bakım ünitesinde ventilatörlerin çalışmaması üzerine üç Covid-19 hastasının ölmesi, virüs bulaşmış hastalara yer açmak için gecenin yarısı Bükreş'teki bir hastaneden eşyalarını taşıyan Covid-19 olmayan hastaların görüntüleri, 37 yaşındaki siyasetçinin tepki çekmesine neden olaylardan bazılarıydı.

Voiculescu, kanser hastalarını tedavi etmek için ilaç ithal eden ve ölümcül hastalıktan muzdarip çocuklar için yaz kampları düzenleyen bir projeye öncülük ederek siyasete girmeden önce Romanya'da pek çok kişinin sempatisini kazanmıştı.

Vlad Voiculescu, salgın başladığından bu yana görevden alınan ikinci sağlık bakanı oldu. (AJANS BİZİM)