Roxy Müzik Yarışması’nın birincisi Siyah Tavşan oldu
Fotoğraf: BirGün

Kültür Sanat Servisi

Teoman, Aylin Aslım, Hayko Cepkin gibi birçok ismi müzik dünyasına kazandıran “Roxy Müzik Ödülleri", bu yılki sahiplerini buldu. 

Ülkenin dört bir yanından kendi müziğini yapmak isteyenleri bir araya getiren ve kendilerini göstermelerini sağlayan canlı müzik platformu "Roxy Yüzde 100 Müzik Günleri" ilk kez 1996 yılında gerçek anlamda müzik düşünen ve üreten herkese yapılan çağrıyla başladı. Bu sene 22. Roxy Müzik Günleri’ne ülkenin her yerinden tam 285 grup başvurdu. Hem genç yeteneklere, hem müzik sektörüne hem de bütün müzik severlere heyecan ve umut olan yarışmanın final haftasında, 12 grup sahne aldı.

Müzik dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen 12 finalistten dereceye girenler özel bir tören ile açıklandı.

Roxy %100 Müzik Günleri bu yıl ilk kez sektörde iz bırakan müzisyenlere bir saygı ödülü verme kararı aldı. Bu seneki ödül Cahit Berkay’a verildi. Berkay ödülünü Özge Fışkın’ın elinden aldı.

Geçen senenin birincisi Yasin Topçu ve jüri üyesi Barış Demirel’in verdiği konser sonrası Taner Öngür, Cahit Berkay, İzzet Öz’ün konuşma yaptı. 

22. Roxy Müzik Günleri’nde ödül alan gruplar şu şekilde:

•Birinci: Siyah Tavşan (İstanbul)

•İkinci: Silüet (İstanbul)

•Üçüncü: Lapis Lazuli (Ankara)