"RTÜK, AYM kararına uymalı"

BirGün Ankara

RTÜK Üyesi Faruk Bildirici, AYM tarafından yayın yasağı kararı alınmasına gerek olmadığına kararı verilen "17-25 Aralık yolsuzluk haberlerine" ilişkin yasak kararının halen RTÜK'ün web sayfasının yasaklamalarla ilgili bölümünde bulunduğunu belirterek, kaldırılması için başvuruda bulundu.

Bildirici, AYM kararı nedeniyle böyle bir yasağın artık mümkün olamayacağını ve bu nedenle RTÜK'ün internet sitesinde yayımlanamayacağını ifade etti.

Kararın bir an önce internet sitesinden kaldırılması gerektiğinin altını çizen Faruk Bildirici, başvurusuna yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"AYM, eski bakanlar Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar hakkında TBMM Araştırma Komisyonuna verilen ifade ve belgelerle ilgili 25.11.2014 tarihli yayın yasağı kararını iptal ederken keyfi yasak olmayacağı ve yayın yasağının kanunilik koşuluna uyması gerektiğini vurgulamıştı. RTÜK’ün artık hükümsüz kalan Ankara 7.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararını web sayfasından silmesi gerekir. Ancak başvuruma henüz olumlu yanıt alamadım.AYM’nin kararına rağmen bu yasak kararı halen RTÜK sayfasında medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunuluyor."