RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'ye verilen cezanın gerekçesinin Ayşenur Arslan'ın "terörü mimikleriyle övdüğü" yönündeki yorumları reddetti. Şahin, "Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kasıtlı dezenformasyona neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı'ndan 'Halk TV'ye mimik cezası' açıklaması: Algı oluşturma gayreti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bugünkü toplantısında, Halk TV'de yayınlanan "Medya Mahallesi" programına 3 kez yayın durdurma ve yüzde 3 para cezası verdi.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, cezanın gerekçesinin "terörün mimikle övüldüğü" olduğunu belirtti.

Taşçı, Twitter paylaşımında "RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında 'terör mimikle övüldüğü' savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası vererek, RTÜK kendi rekorunu kırdı!" sözlerine yer verdi.

"KASITLI BİR DEZENFORMASYONA NEDEN OLMUŞTUR"

Tepkilerin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yazılı bir açıklamayla Taşçı'nın açıklamasına yanıt verdi.

Taşçı'yı kararı manipüle etmekle suçlayan Şahin, "Maalesef RTÜK Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kamuoyunu uzman raporu ve Üst Kurulu kararı üzerinden manipüle ederek 'mimik' üzerinden ceza verildi diye yanlış bir algı oluşturma gayreti içinde kasıtlı bir dezenformasyona neden olmuştur" dedi.

Cezanın sunucu Ayşenur Arslan'ın sözleri gerekçesiyle verildiğini belirten Şahin, "Halbuki uzman raporundan da açıkça görüleceği üzere ceza, program sunucu Ayşenur Arslan'ın Karkamış'ta terör örgütü PKK saldırısını aklamak için kullandığı ifadeler nedeniyle verilmiştir. İlk duyduğunuz çarpıtılmış bilgilere değil, doğrulara inanalım lütfen. Doğru ve gerçek tektir" ifadelerini kullandı.

Ebubekir Şahin'in ifadelerinin ardından 'Hukuka saygımdan şimdilik susuyorum' diyen İlhan Taşçı şu paylaşımda bulundu:

"Sayın Ebubekir Şahin, yasa uyarınca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu görüşmeleri, gizlidir ve açıklanamaz. Kuruldaki müzakere kayıtlarını açıklayalım. Sonra üzerine tartışalım. Hukuka saygımdan “şimdilik” yorum yapmıyorum."