RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İlhan Taşcı'nın gazetemize yaptığı, "Pusulası Saray’dır. Yandaş kanallara ceza vermiyor" açıklamalarına yanıt vererek, "Sözünüz varsa karşılıklı konuşalım" dedi. Taşcı ise "Bu tartışmaları bitirmenin yolu, yayıncılara çifte standart uygulamamaktır" diye konuştu.

RTÜK Başkanı, röportajımızdan rahatsız oldu: Sorun varsa karşılıklı konuşalım

Hüseyin ŞİMŞEK

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, gazetemizde yayımlanan röportajında, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin başta olmak üzere kurul üyelerinin yandaş kanallara ceza vermediğini, muhalif kanalları ise üst sınırdan cezalandırdığını söyledi. Taşcı, Ebubekir Şahin'in pusulasının "Saray" olduğunu ifade etti. Taşcı'ya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Şahin, “Benim pusulam millettir. Bir sorun varsa karşılıklı konuşalım. RTÜK üyeliğinizi yıpratmayın” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in açıklama yapılmasından rahatsızlık duymasını değerlendiren İlhan Taşcı, “Sayın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bilmeli ki benim pusulam hakikat, adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Önceliğim, RTÜK’ün tarafsız bir kurul olarak, Saray'a yakınlığına ya da uzaklığına bakmaksızın yayıncılar hakkında adil kararlar alabilmesidir. Kurulun varlık nedeni tam da budur" dedi.

RTÜK'ün bağımsızlığı için en büyük görevin Şahin'e düştüğünü söyleyen Taşcı, sözlerine şöyle devam etti:

rtuk-baskani-roportajimizdan-rahatsiz-oldu-sorun-varsa-karsilikli-konusalim-754274-1.

‘GÖREVİM ÖZGÜRLÜĞÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK’

“RTÜK Başkanı olarak bunu sağlamanız halinde kurumun saygınlığına ilişkin tartışmalar da son bulacaktır. RTÜK’ün her saygıdeğer üyesi gibi benim de görevim basın özgürlüğü ve özgür yayıncılığın önündeki engelleri kaldırmaktır. Yayıncı kuruluşlara bakış açımızdaki temel ilke, ne tür bir yayıncılık faaliyeti ve anlayışı içinde olurlarsa olsunlar, 'Basın ve düşünce özgürlüğü; ifadeyi yayma ve yurttaşların haber alma hakkı özgürlüğü' bağlamındadır. Bu temel ilkeye bağlılık, yayıncıdan yana tavır almak demek değildir. Tersine görevimizin gereğidir. Kamu vicdanını rahatsız eden kararları nedeniyle RTÜK Başkanının kamuoyundaki tartışmalardan rahatsız olmasına gerek yoktur. Bu tartışmaları bitirmenin yolu, yayıncılara çifte standart uygulamamak ve adil olmayan kararlara imza atmamaktır.”