Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, dün Muğla'da Halk TV'ye yapılan saldırıyı kınadı. Ancak Şahin kınama mesajında da siyaset yaptı.

RTÜK Başkanı Şahin'den Halk TV saldırısına tuhaf kınama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde canlı yayın sırasında Halk TV ekibine yapılan saldırıyı 'kınadı'.

Şahin, Halk TV'ye yapılan saldırıyı doğrudan kınamak yerine Ülke TV muhabirine yapılan bir saldırıdan bahsetti ve "Bazılarının yaptığı gibi bizim için medyanın ötekileştirilmesi asla söz konusu değildir," siyasi mesajını da verdi.

Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Dün Ülke TV muhabirine hem de kadın bir gazeteciye yapılan, belli zihniyetin acı bir şekilde görmezden gelebildiği şiddeti kınadığımız gibi Halk TV'ye yapılan saldırıyı da kabul etmiyoruz. Bazılarının yaptığı gibi bizim için medyanın ötekileştirilmesi asla söz konusu değildir.”

Şahin Ülke TV mesajında direkt olarak "Halkın haber alma özgürlüğü için yangın bölgesinde yaşanan gelişmeleri takip eden @ulketv muhabirinin bir milletvekili tarafından engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz.
Müdaheleyi kabul etmiyor, özgür medyanın engellenemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz," ifadelerini kullanmıştı.

Halk TV'nin yangın gündemiyle Muğla İçmeler'de gerçekleştirdiği canlı yayına AKP taraftarı olduğu öğrenilen kişiler tarafından baskın yapılmıştı.