RTÜK Ebubekir Şahin, Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden dolayı maaş aldığını ve bunun yasal ve etik olduğunu iddia etti. Şahin, muhalefetin televizyonda sınırsız biçimde muhalefet yapmak istediğini belirterek, "Bunun bir sınırı var, aşamazsın" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, Halk Bankası'ndan aldığı maaşı savundu: Yasal ve etiktir

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden dolayı maaş aldığını bildirdi. Bunun yasal ve etik olduğunu ileri süren Şahin, "Çünkü bu belediyelerde de diğer devlet kurumlarında da böyle" savunmasını yaptı.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Şahin, "RTÜK'te yaptığım yenilikler, uygulamalar ve yönetim tarzımdan dolayı hedef gösteriliyorum" iddiasında bulundu.

"MUHALEFET SINIRSIZ BİÇİMDE MUHALEFET YAPMAK İSTİYOR"

"Çok önemli uygulamalara imza attık. Görevimi yerine getirdiğim için hakarete uğruyorum ve tehdit ediliyorum" diyen Şahin, "Toplumu yanlış yönlendiren haberler yapılmasına, toplumun ahlaki değerlerini olumsuz etkileyecek dizilere karşı geldiğim için bir kesim tarafından hedefe kondum. Muhalefet televizyonda sınırsız biçimde muhalefet yapmak istiyor. Bunun bir sınırı var, aşamazsın. Mesela, haber sunucusu ama siyasi aktör gibi davranıyor. Yorum yaparak, taraflı biçimde sunuyor haberi ya da hakaret ediyorlar siyaset programlarında. Olmaz" dedi.

Şahin, açıklamasına şöyle devam etti: "Ceza verince de hakaret ediyorlar. Örneğin, CHP Grup Başkanvekili bana hakaretler etti, dava açtım. Bir diğer CHP milletvekili Tuncay Özkan da iftira atan paylaşımlarda bulundu hakkımda. Beni yıpratmak istiyorlar ama ben buradayım ve yılmayacağım, vicdanım rahat. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Daha çok çocuklarımızı korumamız lazım. Kadına yönelik ve toplumsal şiddeti önleyebilmek için yapacak daha çok şeyim var."

MAAŞ AÇIKLAMASI

"Beni hedef göstermek amacıyla algı yaratanlar var" iddiasında bulunan Şahin, "Ben bakan müsteşarıyken ne maaş alıyorsam şimdi de aynısını alıyorum. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir. Çünkü bu belediyelerde de diğer devlet kurumlarında da böyle. Çok uçuk rakamlar aldığımı söyleyenler oldu, kesinlikle doğru değil. Bu bana karşı yıpratma operasyonunun parçası. RTÜK üyeleriyle aynı miktarda maaş aldığımı söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"VERDİĞİMİZ CEZALAR KLİBİ DAHA POPÜLER HALE GETİRİYOR"

"Cezanın yerindeliğine inanan biriyim. Bazen verdiğimiz cezalarla o klibi daha da popüler hale getiriyoruz" diyen Şahin, şunları söyledi:

"'Hadise'nin klibine ceza verirsek klip daha da popüler olur, vermeyelim o yüzden' demiştim. Arkadaşlarımız verme taraftarıydı, cezayı verdik, klip daha çok izlendi. Herkese açık olan basın organında çıplak görüntülerin yayınlanması doğru değil. Alkol ve tütün kullanımını özendirecek içeriklere de müdahale ediyoruz."