Olay Müge Anlı’nın atv’deki program sunumunda ortaya çıktı. Anlı bir konuyu aktarırken “Çocuğun içinde, RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum, ‘3 harfliler’ olduğu söylenmiş”ifadesini kullandı. Anlı, yayına bağlanan psikiyatri uzmanının da cin sözcüğünü telaffuz etmesi üzerine “Kullanmayın o kelimeyi lütfen beyefendi. Başımızı RTÜK’le belaya sokmayın” uyarısını yaptı. Sputnik’in haberine göre, FOX TV’de yayınlanan bir filmde de ‘cin’ […]

RTÜK, ekranda ‘cin’ sözcüğünü yasakladı

Olay Müge Anlı’nın atv’deki program sunumunda ortaya çıktı. Anlı bir konuyu aktarırken “Çocuğun içinde, RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum, ‘3 harfliler’ olduğu söylenmiş”ifadesini kullandı.

Anlı, yayına bağlanan psikiyatri uzmanının da cin sözcüğünü telaffuz etmesi üzerine “Kullanmayın o kelimeyi lütfen beyefendi. Başımızı RTÜK’le belaya sokmayın” uyarısını yaptı.

Sputnik’in haberine göre, FOX TV’de yayınlanan bir filmde de ‘cin’ kelimesinin yasaklandığı anlaşıldı. Filmde köylüler mağaradan korkuyla kaçarken ‘mağarada cin görmüşler’ ifadeleri yer aldı ve kelime yasaklandığı için duyulmadı.

RTÜK’ün bu uygulamasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker “TRT elektrik faturaları aracılığıyla çarpıyordu. RTÜK’de Cin gerekçesiyle doğrudan çarpacak! RTÜK’ün başına da Gökçek geçeçek herhalde. #Tımarhanedebugün” şeklinde paylaşım yaptı.