Erol Mütercimler'in, bir TV programında, "O imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” şeklindeki sözleri üzerine açıklama yapan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, "Hukuki süreç başlatıyoruz" dedi. RTÜK de konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

RTÜK, Erol Mütercimler'in sözleri üzerine inceleme başlattı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, bir TV programında imam hatip liselerini eleştiren Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akademisyen-yazar Erol Mütercimler, Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanmıştı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Mütercimler hakkında imam hatip mezunları hakkında söylediği sözler için suç duyurusunda bulunacağı açıkladı.

‘HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUZ’

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Erol Mütercimler'in imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında ÖNDER olarak hukuki süreç başlatıyoruz. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftiralarına izin vermeyeceğiz.”

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin açıklamasının ardından RTÜK de bir açıklama yayınlayarak Erol Mütercimler'in sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Duyuruda, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in İmam-Hatip Camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.