RTÜK’te ‘kişiye  özel’ karantina

Hüseyin Şimşek

Koronavirüs salgını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda ilginç bir olayın yaşanmasına neden oldu. RTÜK’e AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel, Malezya ziyaretinin ardından “bavuluyla birlikte” geldiği RTÜK binasındaki makamında karantina sürecini geçiriyor. 11 gündür kurumda konaklayan Yücel’in çalışma saatleri içinde hiçbir önlem almadan kurumdaki birçok bölümü ziyaret ettiği de öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapılan Asya Pasifik Yayıncılar Birliği toplantısı için RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile Üst Kurul’a AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel ve CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşcı görevlendirildi.

Salgınının yaygınlaşmasının ardından Şahin ve Taşcı, nüfusunun yaklaşık dörtte biri Çinli olan ve salgından etkilenen Kuala Lumpur’a gitmekten vazgeçti ancak Taha Yücel ziyareti gerçekleştirdi. Dört gün Malezya’da kalan Yücel, yurt dışı ziyaretini tamamladığı gün ailesinin yanına gitmek yerine “bavulu ile birlikte” RTÜK binasına geldi. Yücel, hafta sonları dahil 11 gün boyunca RTÜK binasındaki makamında konakladı. RTÜK üyesi Yücel, risk taşıdığı gerekçesiyle geçen hafta Çarşamba günü gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısına da alınmadı. Bu kararın AKP, MHP, HDP ve CHP kontenjanından RTÜK’e seçilen üyelerin ortak kararı olduğu bildirildi.