RTÜK, Habertürk TV'de Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilip Katar ortaklığı devrine tepki gösteren CHP'li Ali Mahir Başarır'ın katıldığı yayın için inceleme başlatıldığını duyurdu. RTÜK, sözlerin kabul edilemez olduğunu iddia etti ve “Kültürümüzde Peygamber Ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akıdır. Ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur ” ifadelerini kullandı.

RTÜK'ten CHP'li Başarır'ın sözlerine 'yorumlu' inceleme: “Orduya kimse dil uzatamaz”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Habertürk TV'de Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilip Katar ortaklığı devrine tepki gösteren CHP'li Ali Mahir Başarır'ın katıldığı yayın için inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK’ün konuya ilişkin duyurusunda, “Bir haber kanalındaki canlı yayın esnasında program katılımcılarından birinin kahraman ordumuza yönelik kullandığı çirkin ifadeleri kabul etmek mümkün değildir” denilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Kültürümüzde Peygamber Ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akıdır. Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır.”

TANK-PALET’İN SATILMASINI ELEŞTİRMİŞTİ

Habertürk TV'de yayınlanan programa katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Tank-palet fabrkiasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirdi.

Başarır ,''Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…” dedi.

Başarır, bu eleştirilerinin ardından iktidar sözcülerinin hedefi oldu.