RTÜK toplantısında, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından ortaya konulan yayınlar ele alındı. AKP ve MHP kontenjanından seçilen üyeler, eleştirel deprem yayınları nedeniyle Halk TV, FOX TV ve Tele 1'e ağır cezalar verdi.

RTÜK’ten deprem yayınlarına ceza: Eksiklikleri vurgulamak ceza gerekçesi oldu

BirGün ANKARA

Deprem konusunda iktidarın memnun olmadığı yayınlara imza atan ve eksiklikleri vurgulayan üç televizyon kanalına ceza geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iktidar kontenjanından seçilen üyelerin oylarıyla Halk TV, FOX TV ve Tele 1'i cezalandırdı.

RTÜK toplantısında, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından ortaya konulan yayınlar ele alındı. Üç televizyon kanalında yapılan ihmallere yönelik yayınlardan rahatsız olan kurulun AKP ve MHP kontenjanından seçilen üyeleri, muhalefet üyelerine rağmen ağır cezalara imza attı.

Üst Kurul'un son toplantısında alınan kararlar şöyle:

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın deprem bölgesinden katıldığı yayın nedeniyle Halk TV’ye, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 18 Dakika programında depremle ilgili sağcı iktidar eleştirisi nedeniyle de Tele 1’e yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verildi.

Fox TV’de Orta Sayfa ile Halk TV’de Büyük Felaket Özel Yayın programına özgürce kanaat oluşumunu engellemekten reklam geliri oranında yüzde 3’er para cezası verildi.