RTÜK'ten Faruk Bildirici açıklaması

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği düşürülen Faruk Bildirici'yle ilgili açıklama yaptı.

DHA'da yer alan habere göre, "TBMM iradesinin gasp edildiği iddiaları asılsızdır" ifadelerine yer verilen açıklamada Bildirici, siyasi tarafsızlığa uymamakla suçlandı.

RTÜK'ün açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Bildirici, kendisine yönelik suçlamaların dayanıksız, mesnetsiz ve hukuksuz olduğunu belirterek, "Ebubekir Şahin’in Turksat’tan istifası bugüne kadarki hukuksuzluğunu ortadan kaldırmadığı gibi yasalara aykırı davranışının itirafıdır" dedi.

RTÜK tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Faruk Bildirici, yasanın açık hükümlerle emrettiği ve üyelerin uymak zorunda olduğu siyasi tarafsızlık konusuna ısrarla uymamıştır. Üst Kurul'un gizlilik taşıyan bilgi ve belgelerini kamuoyuna ve basına açıklamış, kanuna göre gizli olan toplantı müzakerelerinin açıklanması yasağını defalarca ihlal etmiştir. Gerek açıklamalarıyla, gerekse de eylemlerinde kimi medya kuruluşlarına hasımlık derecesinde tutum sergilemiş, kimi medya kuruluşlarının ise hamiliğini yapmaya çalışmış ve medya kuruluşları arasında tarafsızlığını tamamen yitirmiştir. Bu durum da kanunda üyelerin uyması için hüküm altına alınan usul ve esaslar kapsamındadır"

'SUÇLAMALAR DAYANIKSIZ VE HUKUKSUZ'

RTÜK'ün açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Bildirici, kendisine yönelik suçlamaların dayanıksız, mesnetsiz ve hukuksuz olduğunu belirti ve şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK Başkanı, içine düştüğü hukuksuzluğu örtebilmek adına açıklama yapıp yine beni suçlamış. Onun için değil ama RTÜK için üzülüyorum. Bu dayanaksız, mesnetsiz, hukuksuz iftiralarını dava dilekçemde tek tek yanıtladım. Mahkeme karar verecek.

Tehditlerine boyun eğseydim böyle suçlamalarda bulunmayacaktı. Sorun onun durumuna karşı çıkmam. Ebubekir Şahin’in Turksat’tan istifası bugüne kadarki hukuksuzluğunu ortadan kaldırmadığı gibi yasalara aykırı davranışının itirafıdır. Bu konu da artık yargıda."

cukurda-defineci-avi-540867-1.