Halk TV’de yayınlanan ‘Görkemli Hatıralar’ programında eski CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Cemo türküsünü seslendirmesini ‘terör propagandası’ sayan RTÜK, kanala ceza verdi.

RTÜK’ten Halk TV’ye ‘Cemo’ cezası!

RTÜK, CHP eski Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Halk TV'de Cemo’yu seslendirmesini “terör örgütü propagandası” sayarak oy çokluğuyla yayın durdurma ve para cezası verdi.

Kararı CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Okan Konuralp ve İlhan Taşçı duyurdu.

“CHP eski Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Cemo’yu seslendirmesini ‘terör örgütü propagandası’ kabul eden RTÜK, oy çokluğuyla HalkTV’ye para ve yayın durdurma cezası verdi” diyen Konuralp, “Yaşar Kemal’den bir alıntıyla karara bakışım şöyle: Bu gelip geçici duruma bakıp, umutsuzluğa düşmenin gereği yok” ifadelerini kullandı.

Konuralp ayrıca RTÜK’ün FOX TV, KRT, TELE1 ve TV100’e de para cezası verdiğini bildirdi, “Mevcut siyasi irade ve bu iradenin RTÜK’teki yansıması fikir/ ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engeldir. Lakin tüm engeller de aşılmak içindir. Aşılır!” dedi.

“RTÜK artık türkülere de ceza veriyor!” diyen İlhan Taşçı ise, “Halk Tv’ye yayında söylenen Cemo türküsü nedeniyle terörü övmek ve teşvik etmekten yüzde 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası verildi. Karara Okan Konuralp ile karşı oy kullandık” açıklaması yaptı.

FOX TV, KRT, TELE1 ve TV100’e 8 ceza verdiğini belirten Taşçı, “İktidar kanallarıyla ilgili Üst Kurula bu hafta da tek bir dosya dahi gelmedi. Takdir kamuoyunun” ifadelerini kullandı.

Cemo türküsünün seslendirildiği ‘Görkemli Hatıralar’ programının sunucusu Serhan Asker de ceza ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Asker, “Cemo Türküsü'nden dolayı… Daha başımıza neler gelecek…” dedi.