Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, Halk TV hakkında verilen cezaları sosyal medya hesabından paylaştı. Konuralp'in aktardığı bilgiye göre, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var isimli program için 5 kez program durdurma ve para cezası verildi. Öte yandan, kanala Medya Mahallesi ve Sözüm Var adlı programlarda 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü' iddiasıyla da para cezası verilmesine hükmedildi.

RTÜK'ten Halk TV'ye program durdurma ve para cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var isimli programda Ali Rıza Arslan’a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin yapılan değerlendirmeler nedeniyle kanala beş kez program durdurma ve para cezası verildiğini duyurdu.

Konuralp ayrıca, Medya Mahallesi ve Sözüm Var adlı programlarda 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü' iddiasıyla da Halk TV için iki ayrı dosyadan para cezaları verildiğini bildirdi.

Söz konusu kararları sosyal medya hesabından duyuran Konuralp, şunları kaydetti:

"RTÜK, Ali Rıza Arslan’a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin değerlendirmeleri, 'Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte' kabul etti; Halk TV’ye para ve 5 kez program durdurma cezası verdi. (Program: Sözüm Var)

RTÜK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü gerekçesiyle de Halk TV için iki ayrı dosyadan para cezalarına hükmetti. (Programlar: Medya Mahallesi- Sözüm Var).

Üç ayrı karara da Sayın İlhan Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandığımızı kamuoyunun bilgisine sunarım."

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Sur’da Hasırlı Mahallesi’ndeki Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasındaki alanda kazı çalışması yürüten ekipler, 7 Şubat 2021’de toprağa gömülü kemiklerle karşılaşmıştı. Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan kemiklerin, 22 Ocak 2016’da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan'a ait olabileceği belirtilmişti.

Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda öldürülen Hakan Arslan'ın kemikleri; yapılan DNA testlerinin sonucunda kimliğin saptanması üzerine, aradan geçen 7 yılın sonunda geçen ağustos ayı sonunda baba Ali Rıza Arslan’a Diyarbakır Adliyesinde bir kutu içerisinde teslim edilmişti.