RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyonlarda yayımlanan spor programlarında hakaret ya da argo içeren bazı kötü sözlerin kullanıldığına dikkati çekerek, "Bizlere düşen ekranları temiz tutmak. Spor programlarındaki şiddete geçit vermeyeceğiz" dedi.

RTÜK’ten spor yorumcularına uyarı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyonlarda yayımlanan spor programlarında hakaret ya da argo içeren bazı kötü sözlerin kullanıldığına dikkati çekerek, "Bizlere düşen ekranları temiz tutmak. Spor programlarındaki şiddete geçit vermeyeceğiz" dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Şahin, özellikle spor programlarındaki şiddete vurgu yaparak ekranlardaki futbol yorumcularının abartılı vücut hareketlerine ve sıklıkla kullandıkları argo kelimelere dikkati çekti. Şahin, futbolun doğasında bulunan coşkuyla yapılan heyecanlı sunumların ya da yorumların zaman zaman etik sınırları aştığını dile getirerek, ekran şiddetine ve kötü sözlere karşı tedbir alınacağını söyledi.

“ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

RTÜK Başkanı Şahin, “Üzülerek belirteyim ki, liglerde iddialı takımlar arasındaki yoğun ve çetin mücadeleler sürerken, sahalarımızda istenmeyen görüntülere maruz kalabiliyoruz. Gerek saha içinde gerekse saha dışında taraftarların holiganizme kaçan tavırlarına şahit oluyoruz. Bunlar yetmezmiş, spor programlarında da aynı çirkin yaklaşımları görebiliyoruz. Ahlak sınırlarını aşan taraftarı öfkelendiren yorumlardan tutun da hakaret ya da argo içeren kötü sözlere varıncaya dek olumsuz örneklere rastlayabiliyoruz. Federasyon Başkanımız işte burada. Sahalardan şiddeti çekme konusunda kararlılar, bizlere düşense ekranları temiz tutmak. Spor programlarındaki şiddete geçit vermeyeceğiz” dedi.

“SPOR PROGRAMLARI İÇİN YOĞUN MESAİ YÜRÜTÜYORUZ”

Spor programlarından sarf edilen sözlerin Üst Kurul’u tedbir almaya zorladığını kaydeden Şahin, temiz bir ekran oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Şahin, “Bazen bilerek bazen de bilmeden heyecan atmosferi içinde sarf edilen sözler bizleri tedbir almaya zorluyor. 7’den 70’e herkesin severek takip ettiği spor programları için yoğun bir mesai yürütüyoruz. Hatta bazen yorumcu arkadaşlar abartarak yabancı dilde küfürler etmeye başladılar. Bunlar hoş şeyler değil. Gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımızın rahatça izleyeceği daha temiz bir ekran oluşturma gayretindeyiz” diye konuştu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise iletişim içinde el ele vererek güzel çalışmalara imza atacaklarına yürekten inandığını dile getirdi.