Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Mercan Yanardağ'ın Abdülhamid hakkındaki sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu

RTÜK'ten TELE 1'e Abdülhamid soruşturması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın sözleri gerekçesiyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. İncelemenin gerekçesi olarak Merdan Yanardağ’ın canlı yayında kullandığı ifadelere bağlandı.

Şahin, inceleme kararını duyurduğu paylaşımda, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Merdan Yanardağ, canlı yayında kullandığı Abdulhamid ile ilgili sözleri nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilmişti. 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen din adamı Ahmet Mahmut Ünlü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Abdülhamîd Hân Hazretleri’ne “aşağılık” diyebilme gücünü nereden alıyor?! Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakâretten dolayı kendisini Allâh’ın adâletine havâle ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz!" ifadelerini kullanmıştı.

Yanardağ’ın incelemeye gerekçe gösterilen ifadeleri ise şu şekilde:

"1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere..."