RTÜK, TELE1, Halk TV ve KRT'ye para cezası verdi. RTÜK'ün CHP'li Üyesi İlhan Taşçı, Halk TV ve KRT'ye kesilen cezanın 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü” gerekçesine dayandırıldığını' aktardı.

RTÜK'ten TELE1, Halk TV ve KRT'ye para cezası: Süleyman Soylu küçük düşürülmüş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1, Halk TV ve KRT'ye ceza verdi.

RTÜK'ün CHP'li Üyesi İlhan Taşçı, Halk TV ve KRT'ye suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının tartışılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayetiyle ceza kesildiğini açıkladı. Taşçı ceza gerekçesini, 'Süleyman Soylu'nun eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürülmesi' olarak açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Taşcı, "Sedat Peker’in açıklamalarının tartışılmasından rahatsız olan Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine RTÜK rapor düzenledi; Halk TV ve KRT’ye %3 para cezası kesildi. Oysa cezalandırılan yayınlarda Peker’in iddialarının araştırılmaması, soruşturulmaması eleştiriliyor. RTÜK cezasını Sedat Peker’in açıklamalarının değerlendirildiği programlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü” gerekçesine dayandırdı. Kararlar oy çokluğuyla alındı. Karara Sayın Konuralp ile birlikte karşı oy kullandık." ifadelerini kullandı.

MERDAN YANARDAĞ VE EMRE KONGAR'IN SÖZLERİ SEBEBİYLE TELE1'E CEZA

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp ise RTÜK'ün TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve Prof. Dr. Emre Kongar’ın “18 Dakika" isimli programdaki açıklamaları sebebiyle TELE1’e de para cezası kesildiğini duyurdu. Konuralp, Halk TV'nin Peker cezası dışında, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 'Van Başkale' şikayetinden dolayı ikinci bir para cezasının muhatabı olduğunu açıkladı.

İlhan Taşçı ile kendisinin cezalara karşı oy kullandıklarını açıklayan Konuralp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatlarının şikâyetlerini dikkate alan RTÜK, HALK TV ve KRT’ye para cezası verdi. HALK TV, Jandarma Genel Komutanlığı’nın “Van Başkale” şikâyetine istinaden de ikinci bir para cezasının muhatabı oldu. RTÜK, E. Kongar ve M. Yanardağ’ın İstanbul Bahçeşehir’de 6 kadının maruz kaldığı erkek şiddetine ilişkin yorumları nedeniyle, TELE1’i de cezalandırdı. Üç kanal için verilen dört ayrı para cezası kararı oy çokluğuyla alındı; kararlara Sayın Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandık." notunu düştü.