RTÜK Başkanlığı, Koronavirüs konulu yayınlar yapan televizyon programlarına katılan uzmanların halkı “korkuttuğunu” öne sürdü. RTÜK tarafından tüm televizyon kanallarına gönderilen yazıda, “Hangi uzmanları konuk edeceğinizi Sağlık Bakanlğı’na ya da bize sorun” denildi

RTÜK’ten skandal talimat: Kimi konuk alacağınızı bize sorun

Hüseyin Şimşek

Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan Koronavirüs hakkındaki televizyon programları, RTÜK’ü rahatsız etti. Kanallara skandal bir talimat yazısı gönderen RTÜK Başkanlığı, uzman seçiminin kendilerine sorulmasını istedi.

Bazı televizyon kanallarında Koronavirüs hakkında halkı bilgilendiren uzmanların, “korkuya” neden olduğunu öne süren RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, “Yayınların bazılarının Bakanlığın politikasına zarar verebileceği değerlendirilmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs salgını hakkında topluma doğru ve hızlı bilgi vermesi salgının yol açabileceği olumsuzluklardan korunmak açısından oldukça önemlidir. Yayınlar vasıtasıyla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi halinde, söz konusu yayınlar nedeniyle medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara müeyyide uygulanması durumu söz konusu olabilecektir. Mağduriyetlerinin önüne geçilebilmesi için konuk olarak görüşlerine başvurulacak uzmanların seçiminde Sağlık Bakanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliği veya Üst Kurulumuz Sağlık Masası Biriminden İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Köksal ile her zaman iletişime geçebilecekleri hususunda bilgilerinizi rica ederim” dedi.

RTÜK SUÇ İŞLİYOR

RTÜK Başkanlığı tarafından kanallara gönderilen yazının “Yok hükmünde” olduğunu bildiren RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, kurumun suç işlediğini ifade etti. Taşcı, “RTÜK, yayıncılara talimat veremez. Televizyonların programlarına alacağı konuklara karışamaz. RTÜK, Anayasa’dan ve yasadan almadığı hiçbir yetkiyi kullanamaz. RTÜK, iktidar politikalarının uygulayıcısı değildir, olamaz. Yayıncılara gözdağı niteliğiyle tarihe geçecek bu belge suçtur” diye konuştu.

rtuk-tv-lere-koronavirus-konulu-programlar-icin-saglik-bakanligi-ile-irtibata-gecilmesini-onerdi-693124-1.