RTÜK’ün Fox TV’ye verdiği cezayı yorumlayan CHP’li RTÜK Üyesi Taşçı, “Fox’u bekleyen daha zor ve ekranının karartılmasıyla sonuçlanabilecek bir süreç bu cezanın verilmesiyle başlamış oldu” ifadelerini kullandı

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: Fox TV’yi zor bir süreç bekliyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Fatih Portakal’ın sunduğu Fox TV Ana Haber’e 3 kez yayın durdurma cezası verilmesi kamuoyunun gündemine oturdu. Ceza, toplumunun geniş kesimlerinin tepkisini çekti.

CHP’li RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’ya göre bu karar, daha kanal açısından daha tehlikeli bir sürecin kapısını açtı.

OdaTV’den Mert Taşçılar'a konuşan ve bu kararın “ilk aşama” olduğunu vurgulayan Taşcı, “Fox’u bekleyen daha zor ve ekranının karartılmasıyla sonuçlanabilecek bir süreç bu cezanın verilmesiyle başlamış oldu” ifadelerini kullandı.rtuk-uyesi-ilhan-tasci-fox-tv-yi-zor-bir-surec-bekliyor-718244-1.

“Verilen cezayla Fox çok riskli ve tehlikeli bir yola sokuldu. Bu yol fazlasıyla mayınlı ve sonunda giyotin var” diyen CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşcı da OdaTv’ye yaptığı değerlendirmede bu konuya dikkat çekti.

BELGESEL CD’LERİ GÖNDERİLECEK

Fox TV’ye verilen cezayı “Fox’u giyotine yatırmak” olarak nitelendiren RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “Giyotinin ipinin çekilmesi için ise sarayın bir işareti yetecek” şeklinde konuştu. Taşçı şu değerlendirmeyi yaptı:

“Üç kez program durdurma kararı yazılıp Fox’a tebliğ edilecek. Kararla birlikte bir de CD iletilecek. Kararda hangi tarihlerde yayının durdurulacağı ve yerine hangi belgesellerin yayınlanacağı da belirtilecek. Belirlenen tarih ve saatte bu CD’deki belgesellerin yayınlanmaması halinde de KHK uyarınca Fox’un lisansı iptal edilecek.”