RTÜK 2021'de yayıncı kuruluşlara 21,5 milyon TL tutarında toplam 71 ceza verdi. Aynı süre boyunca iktidara yakınlığı ile bilinen kanallara ise hiç ceza verilmedi, şikayet ve ihlal dosyaları komisyonun önüne bile gelmedi. RTÜK Üyesi Taşcı, bunun partizanlığın yanısıra görevi kötüye kullanma olduğunu söyledi.

RTÜK yandaşa kıyamadı, tek bir şikayet görüşülmedi

BirGün Ankara

Üye yapısındaki Cumhur İttifakı ağırlığı nedeniyle iktidara muhalif kanalları cezalandırma kuruluşuna dönen RTÜK, 2021 yılında yandaş kanallardaki ihlal dosyalarının hiçbirini görüşmedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'e en fazla şikayet edilen ilk üç televizyon kanalının iktidar yanlısı yayın yapanlardan oluştuğunu söyledi. Buna karşın bu televizyon kanallarıının “yandaş olduğu için” hiç ceza almadığını belirten Taşcı, muhalif kanallara ise 71 ceza verildiğini ifade etti. Taşcı’nın açıklamalarına göre, RTÜK 2021'de Fox TV, Halk TV, Tele 1 ve KRT başta olmak üzere iktidar yanlısı yayın yapmayan kanallara toplam 21 milyon 500 bin TL ceza kesti.

GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Muhalif kanalların dışındaki kanallardaki ihlallerin görmezden gelindiğini kaydeden Taşcı, “İlkesel olarak ceza kesilmesini savunmuyoruz ama bir tarafa bu kadar ceza kesilirken yaşanan tüm ihlallere rağmen diğer tarafa nasıl hiç ceza verilmez? Nazar boncuğu niyetine bile tek ceza vermediler” dedi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Bu yıl RTÜK’e hakkında şikayet yağan kanallarıa ilişkin tek bir dosyanın bile görüşülmediğini bildiren Taşcı, “Bu, partizanlığın ve RTÜK’te görevi kötüye kullanmanın tablosudur. Yandaş kanallar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in koruması altında. Ebubekir Şahin, RTÜK Başkanı değil de bu kanalların temsilcisi, hamisi, koruyucusu gibi davranıyor" diye konuştu.

rtuk-yandasa-kiyamadi-tek-bir-sikayet-gorusulmedi-partizanlik-ve-gorevi-kotuye-kullanma-959452-1.