ABD'nin yaptırımları kaldırmasıyla İran'ın dünya ile ekonomik iş birliğinde yeni bir ortamın oluşacağını belirten İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Washington yönetiminin yeni nükleer anlaşmaya dönmeye meyilli olduğunu ifade etti.

Ruhani: ABD yönetimi yeni nükleer anlaşmaya dönmeye meyilli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran’da Sırbistaan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç ile bir araya geldi.

İkilinin görüşmelerine ilişkin İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada ABD’nin uyguladığı yaptırımlara da değinildi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, uluslararası alanda bazı değişikliklerin yaşandığını ve ABD'nin yeni yönetiminin nükleer anlaşmaya dönmeye meyilli olduğunu kaydetti. Ruhani ayrıca, "ABD yaptırımlarının tam olarak kalkmasıyla İran'ın dünya ile ekonomik iş birliğinde yeni bir ortam oluşacak. Dost ülkelerin bu fırsattan yararlanmak için çaba göstermeleri daha iyi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

SIRBİSTAN'DAN İRAN'A NÜKLEER ANLAŞMA DESTEĞİ

Görüşmelerle ilgili Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç de İran ile dostça ilişkilerde kararlı olduklarını belirterek, "Nükleer anlaşmayı ve İran'ın barışçıl nükleer hedefini sürekli destekledik ve destekliyoruz. Bu anlaşmayla ilgili sorunların en kısa zamanda halledilmesini ümit ediyoruz" dedi.

Selakoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in de Tahran'ı ziyaret etmek istediğini ve şartların uygun hale gelmesi durumunda bunun gerçekleşmesini temenni ettiklerini kaydetti.