Ruhi Su Dostlar Korosu, kuruluşunun 46. yılına özel 'Suyun İzi' ismiyle yeni bir albümle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Albümde başta Ruhi Su repertuvarından sevilen eserler olmak üzere, Türkçe ve diğer dillerde çoksesli halk müziği eserleri seslendirildi.

Ruhi Su Dostlar Korosu’ndan 46. yılına özel yeni albüm: Suyun İzi

2021 yılında kuruluşunun 46. yılını kutlayan Ruhi Su Dostlar Korosu, şef Haluk Polat yönetiminde yeni bir albümle bir kez daha müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Koro,“Suyun İzi” adlı bu albümde başta Ruhi Su repertuvarından sevilen eserler olmak üzere, Türkçe ve diğer dillerde çoksesli halk müziği eserlerini seslendirdi.

Çalışmalarına 1975 yılında Dostlar Korosu adıyla başlayan ve Ruhi Su’nun ölümünden sonra ustaya saygı amacıyla Ruhi Su Dostlar Korosu adını alan koro, en son 1978 yılında “Semahlar” albümünde Ruhi Su’ya eşlik etmişti.

36 yıl önce aramızdan ayrılan Ruhi Su’ya bir armağan anlamını da taşıyan “Suyun İzi” albümünde Alexandra Gravas, Emin İgüs, Şuşan Kalataş, Erdem Oral ve Fırat Tanış konuk solist olarak yer alıyor. Avrupa Birliği Sivil Düşün programının desteğiyle tamamlanan albüm, önümüzdeki günlerde dijital platformlarda yayınlanacak.

Ruhi Su Dostlar Korosu, “Suyun İzi” albümünde, geçtiğimiz aylarda yaşama veda eden Mikis Theodorakis’in Omorfi Poli isimli eserini Yunanistan’ın kültür elçisi olarak tanınan kontralto Alexandra Gravas ile birlikte seslendirdi. Albümde yer alan diğer eserlerden bazıları; O Yar Gelir, Karanfil Suyu Neyler, Zere, Mayro ve Bilmem Şu Feleğin.