İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ruhsar Pekcan hakkındaki bir haber nedeniyle gazetemizi hedef aldı. BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Soylu’ya dava açılacağını bildirdi.

Ruhsar Pekcan’ı savunan İçişleri Bakanı Soylu gazetemizi hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki bir haber nedeniyle gazetemizi hedef gösterdi. BirGün İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Soylu’ya dava açılacağını bildirdi.

BirGün, Ruhsar Pekcan için kiralanmış konuta bakanlık tarafından 380 bin TL’lik tadilat harcaması da yapıldığı iddialarına dair Odatv kaynaklı habere sayfalarında yer verdi.

Bu haberin Twitter paylaşımını alıntılayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BirGün’ü “PKK’lı” olarak nitelendirerek hedef aldı. Soylu, şunları yazdı:

BİRGÜN DAVA AÇACAK

BirGün İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın da, Soylu’ya Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

Aydın, “BirGün gazetesi sol, sosyalist bir yayın anlayışına sahip bağımsız bir gazetedir. PKK’lı diyerek asıl iftirayı siz atıyorsunuz. Bu ithamınızı yargıya taşıyacağımızı bilin isterim” dedi.

Öte yandan Soylu’ya gazetemizi hedef alan paylaşımı nedeniyle sosyal medyadan tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları Soylu’ya 380 bin TL’lik tadilatın doğru olup olmadığını sordu.